PP Balears

Company demana a Armengol si ja ha reclamat a Sánchez les demandes de Balears xifrades en 8.000 milions

• Recorda la carta que la presidenta va enviar a Rajoy en 2016, el mateix dia de la presa de possessió dels ministres del PP, en la que llavors reclamava 7.000 milions
• El president ‘popular’ diu que ara la quantitat hauria d'actualitzar-se amb les promeses incomplides de Sánchez des que està en Moncloa

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha reclamat avui a Francina Armengol si ja ha enviat a Pedro Sánchez la mateixa carta que al novembre de 2016 va remetre a Mariano Rajoy reclamant 7.000 milions d'euros per a Balears el mateix dia que el llavors Govern del Partit Popular celebrava el primer Consell de Ministres de la legislatura. “No hem vist la carta encara. On està la presidenta reivindicativa?”, s'ha preguntat.

Company, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de la celebració del Comitè de Direcció del PP balear, celebrat aquest matí, ha recordat la llista de reivindicacions que Armengol va realitzar en 2016 al llavors president nacional: la condonació del deute amb l'Estat, que Armengol va xifrar en 6.000 milions; 500 milions en inversions estatutàries pendents; 240 milions del conveni de carreteres que cada any pressuposta Armengol sense que arribi res; la reforma del sistema de finançament autonòmic; l'aprovació d'un REB; la tarifa plana de 30 euros en bitllets interislas i la cogestió aeroportuària; i el pagament de 1,28MM per la gestió, des de 2011, de les pensions no contributives de Balears. Una llista de demandes que la presidenta xifrava en 7.000 milions d'euros per a Balears.

Segons Company, en la carta que Armengol hauria de remetre ara a Sánchez, aquesta xifra hauria d'incrementar-se en 1.000 milions més: 180 milions del conveni en inversions hidràuliques que ens van anunciar abans de les eleccions d'abril; 100 milions d'un altre conveni per a finançar l'ampliació del metre; els 270 milions de la part fiscal del REB i els 150 milions del Fons d'Insularitat que recollia el REB i que també va anunciar en el seu moment la presidenta del Govern, entre altres. “Armengol hauria d'afegir 1.000 milions més als 7.000 milions que va demanar en el seu moment a Rajoy”, ha apuntat el president ‘popular’.

SENSE MINISTRES DE BALEARS

El líder regional dels ‘populars’ també s'ha referit a la composició del Govern de Pedro Sánchez i l'absència de ministres de Balears. “No hi ha ningú amb vàlua en el PSIB o en Podemos de Balears per a tenir almenys un representant en el Consell de Ministres?”, ha preguntat amb ironia Company, per al que aquesta circumstància “reflecteix que Armengol no ho té molt bé amb Sánchez”.

CONVENCIÓ AL MARÇ

El president del PP balear ha confirmat també que el Comitè de Direcció ha aprovat avui que la diputada nacional Marga Prohens sigui la coordinadora de la convenció que el partit celebrarà al llarg del mes de març. Una cita que ha presentat com un “punt de trobada per a posar en valor les idees de sempre del PP”. Per a això, Company ha defensat un Partit Popular “contundent en el sentit comú, la centralitat, la moderació i la resolució dels problemes, fugint de postures extremes”.

Etiquetes:

Partido