PP Balears

OPINIONS PP BALEARS

28/01/21
Parlament

Mà estesa

En la vida es presenten ocasions en les quals no és fàcil posar-se d`acord. Però en molts casos, el sentit comú obliga a fer un esforç per a aconseguir un consens, especialment en situacions excepcionals. Si això és possible en el si d`una família, d`una empresa o d`una comunitat de veïns, com explicar als ciutadans que els seus representants públics són incapaços de fer el mateix que fan ells davant una conjuntura extraordinària?

Ningú nega la dificultat de governar en unes circumstàncies tan adverses. Per això, l`obligació de l`oposició no es pot limitar a controlar al Govern i assenyalar els seus errors, que n`hi ha hagut i greus, sinó que ha d`aportar idees amb un tarannà constructiu.

El Partit Popular du mesos presentant tot tipus d`iniciatives parlamentàries, paquets de mesures, plans i propostes concretes per a tractar de gestionar una crisi especialment greu per a la nostra comunitat per la nostra dependència del turisme. Serveixi com a exemple el Pla de rescat autonòmic per a autònoms, petites i mitjanes empreses i famílies afectades per la pandèmia que vàrem presentar el mes d`abril passat, en el que proposàvem diferents línies d`ajuda per un import de 350M€ d`euros.

És lògic i comprensible que existeixin diferències d`enfocament en determinades qüestions a l`hora de plantejar sortides a aquesta crisi, però algú pot entendre que totes les propostes que realitza el segon partit més votat de Balears siguin perjudicials per als ciutadans? No hi ha ni una sola que mereixi ser contemplada pel Govern?

En un moment tan crític per a milers de famílies, no sé si l`estratègia d`aïllament del Partit Popular que està practicant la presidenta Armengol li està sortint bé. Desconec si els sondejos que li passen a la senyora Armengol li diuen que va pel bon camí i que, rebutjar qualsevol idea que provingui del Partit Popular, li beneficia electoralment. Del que estic segur és que aquesta actitud està perjudicant a Balears, als seus treballadors, als seus autònoms, als nostres joves, als nostres majors, al personal sanitari i a la societat en general.

Pactar amb l`oposició no pot significar informar-nos d`un suposat pla de reactivació econòmic, que s`ha demostrat un fracàs, el dia abans de presentar-lo als mitjans de comunicació perquè t`adhereixis a ell. Apel·lar a la responsabilitat de tots en una situació complicada no és compatible amb passar el ‘rodillo’ parlamentari i rebutjar totes les esmenes a uns pressupostos que el mateix Govern sap que neixen morts, perquè són irreals. Cercar consensos de manera sincera passa per tenir clar que els adversaris polítics no tenen la raó en tot, però tu tampoc.

Massa persones comencen a estar en una situació desesperada econòmica i socialment. La imatge d`improvisació a l`hora de prendre mesures que transmet el Govern està generant una ona d`indignació entre els ciutadans més afectats per les seves decisions, que es veuen obligats al tancament dels seus negocis sense rebre cap ajuda.

Començam a assistir a escenes preocupants de crispació social que no auguren gens bo. Potser és aquest un bon moment per a abandonar la supèrbia de qui creu estar en possessió de la veritat absoluta, de deixar enrere la tossudesa del governant que presumeix de diàleg però no se asseu amb ningú que no li doni la raó.

En una situació de tanta incertesa per a milers de famílies no és el moment de l`arrogància, sinó de la humilitat, del saber escoltar i reconèixer que els que no pensen com tu també poden aportar al bé comú. La mà del Partit Popular segueix estesa. Més val tard que mai, senyora Armengol. Les enquestes no ho sé, però Balears li ho agrairà.

Etiquetas: