PP Balears

Toni Costa: “El ‘pla Feijóo per a la defensa de les famílies i l’economia d’Espanya beneficiarà als ciutadans de Balears, perquè Balears també és Espanya"

· PSOE, Vox, Més y Podem voten junts contra la proposició del PP per a la posada en marxa d’un paquet de reformes que incentivi l’activitat econòmica que es veu greument afectada per l’escalada inflacionària i la crisi energètica

· Francina Armengol torna a oposar-se a baixar l’IVA al gas i a la electricitat, tot just pocs dies després d’aplaudir que Pedro Sánchez plagiés al Partit Popular aquesta mesura d’alleujament fiscal també pera les famílies de les Illes

El grup del Partit Popular en el Parlament dels Illes Balears ha presentat a sotmès a votació el ‘pla Feijóó’ de mesures urgents i extraordinàries en defensa de les famílies i l'economia d'Espanya. Un pla que, segons el portaveu del PP en la cambra autonòmica, Toni Costa, “es tracta d'un pla en defensa de les famílies i l'economia d'Espanya que beneficiarà als ciutadans de Balears, perquè Balears és Espanya”.

Costa ha presentat una Proposició No de Llei (PNL), a la qual s'han oposat de manera total PSOE, Vox, Més i Podem, que, a grans trets, preveu:

1.- Que el Parlament insti el Govern d'Espanya a dissenyar un Pla per a la millora de l'efectivitat de la despesa pública.
2.- Que el Parlament insti el Govern d'Espanya a millorar el disseny del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència per a fer-lo més àgil de manera que els fons europeus arribin a les empreses i famílies de manera immediata; intensificant l'ús d'incentius fiscals.

3.- Quel el Parlament insti el Govern d'Espanya a posar en marxa un paquet de reformes estructurals per a incentivar l'activitat econòmica sobre la base del pla que, el mes d'abril passat, Alberto Núñez Feijóo va remetre a Pedro Sánchez.

4.- Que el Parlament insti el Govern d'Espanya a aprovar una baixada d'impostos selectiva, immediata i temporal sobre els sectors més afectats per la inflació i per a rendes baixes.

La PNL per a la implementació del ‘pla Feijóo’ proposa una deflactació de l'IRPF, crear en aquest impost una nova figura en el mínim personal i familiar per a rendes mitjanes i baixes, establir un impost negatiu articulat com a pagament anticipat per a persones especialment desprotegides per l'increment de l'IPC, aprovar per a autònoms i professionals la reducció de la tributació en estimació objectiva en IRPF i del règim simplificat en IVA, introduir en l'Impost de Societats un nou supòsit de llibertat d'amortització, i, finalment, baixar de manera temporal l'IVA del gas i l'electricitat i impulsar una rebaixa de l'Impost Especial d'Hidrocarburs.

Cal destacar que Vox i els partits que donen el seu suport al Govern han votat en contra de tots els punts de la PNL. També el PSOE de Francina Armengol, que fa uns dies aplaudia a Pedro Sánchez per copiar la proposta del PP de baixar l'IVA del gas i l'electricitat, i en el Parlament balear, tal com ha tornat a succeir avui, ha votat una altra vegada en contra d'aquesta mesura d'alleujament fiscal a les famílies.

Etiquetes:

Parlament