PP Balears

Toni Costa: “El Govern Armengol actua a cop de decret; no té model econòmic per a Balears”

• Afirma que “el PP votarà en contra del decret llei de mesures urgents perquè no impulsarà l'economia i a favor de la seva tramitació com a projecte de llei per a poder aportar”
• Assenyala que el decret de mesures urgents “utilitza com a excusa el coronavirus per a modificar altres normes i fer canvis que el Govern ja tenia previstos”
• “Hem de tornar a les lleis que en la legislatura 2011-15 van fer créixer l'economia i van generar llocs de treball”

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha afirmat durant la roda de premsa prèvia al ple de demà que “tal com va anunciar el president Company, votarem en contra del projecte de llei de mesures econòmiques urgents del Govern i a favor que es tramiti com a llei, per a poder realitzar aportacions”

Costa ha assenyalat que “inicialment la senyora Armengol va dir ‘va vendre’ que seria un decret per a impulsar l'economia, i des del PP li vam donar la benvinguda a les nostres propostes per a la reactivació. No obstant això, quan es va publicar en BOIB i vam poder conèixer la lletra petita, ens vam adonar que aquesta norma no impulsarà l'activitat econòmica, i molt menys amb el decret que va aprovar la setmana passada”, al que ha afegit que “lamentablement el Govern està utilitzant el coronavirus com a excusa per a modificar altres normatives i fer canvis que ja tenia previstos, alguna cosa que des del PP no secundarem”.

“Des del Partit Popular defensem reformes estructurals per a impulsar l'economia, per això hem demanat en nombroses ocasions que es recuperin les lleis que durant la legislatura 2011-15 van ser reeixides i van permetre que l'activitat econòmica creixés i es generessin llocs de treball, com van ser la llei del Sòl, la de Turisme, o l'Agrària”, ha dit el diputat del PP.

En aquest sentit, el ‘popular’ ha assenyalat que “la manera d'actuar del Govern és a cop de decret i sense consensuar amb Consells, ajuntaments, agents socials, ni oposició. Prova d'això és que, dels deu decrets llei aprovats per l'Executiu cap s'ha tramitat com a projecte de llei”, per la qual cosa ha apuntat que “Armengol governa des de el continu menyspreu al Parlament”.

“La senyora Armengol no té política econòmica, no hi ha rumb en el seu Govern, no sabem si vol impulsar l'economia o paralitzar-la. Per això votarem en contra del decret llei i demanarem que es tramiti com a llei” ha dit el portaveu adjunt del GPP i ha afegit que “seriosa insultant que un macro-decret d'aquesta envergadura no es tramités com a projecte de llei”.

ELS DECRETS LLEI DEL GOVERN NO IMPULSARAN LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA

D'altra banda, el portaveu adjunt ha assenyalat que “demà el president Company preguntarà si s'està complint la reactivació econòmica que va predir la senyora Armengol” i ha assenyalat que “la recuperació econòmica no l'ha vist ningú, sinó tot el contrari. I més després dels dos últims decrets llei que en res ajudaran a la reactivació”.

Així mateix, s'ha referit la pregunta de la diputada Nuria Riera en relació a la postura del Govern sobre els centres d'Educació Especial i ha manifestat el suport del PP a aquests, “després de la discriminació i els atacs del Govern central, que portaran al seu tancament”. Costa ha explicat també que el diputat Sebastià Sagreras es referirà en la seva pregunta al ’decret d'intervenció del territori’ “que paralitzarà l'activitat econòmica i provocarà la ruïna de molts petits i mitjans empresaris dels pobles”.

Per part seva, Marga Durán preguntarà sobre l'estat centro de salut de Pere Garau, el que Toni Costa ha qualificat de “autèntica vergonya” i ha recordat que “el PP va presentar una PNL perquè prenguessin mesures en aquest centre que va ser aprovada per unanimitat i encara no s'ha fet res sobre aquest tema”

Finalment, Toni Costa preguntarà al vicepresident Yllanes sobre les restriccions de circulació de vehicles dièsel de cara a 2025, després de produir-se l'aprovació del projecte de llei de Canvi Climàtic en el Consell de Ministres, i tenint en compte que afecta molts vehicles de les illes.