PP Balears

Toni Costa: “El cessament de Gual de Torrella no eximeix a Armengol de donar explicacions sobre el cas APB”

• “Podemos i Més s'han convertit en còmplices d'Armengol, impedint amb el seu vot que la presidenta comparegui en el Parlament com demanava el PP”
• Afirma que “continuarem exigint explicacions sobre un cas de presumpta corrupció que esquitxa al Govern”
• Critica la doble vara de mesurar de la presidenta Armengol que “continua amagant-se en el Consolat en lloc de donar la cara”

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha criticat avui, després de la Junta de Portaveus, que els partits que donen suport al Govern hagin votat en contra de la sol•licitud de compareixença presentada pel PP perquè la presidenta Armengol donés explicacions en el Parlament sobre el cas de presumpta corrupció en l'Autoritat Portuària i ha afirmat que “Podem i Més han triat convertir-se en còmplices del PSOE i de la presidenta del Govern, evitant amb el seu vot que aquesta doni explicacions en la Cambra”.

Per a Costa “s'ha evidenciat el pacte al qual han arribat Psoe, Més i Podem per a salvar a la presidenta Armengol de donar la cara pel cas de l'Autoritat Portuària” i ha apuntat que “el que ha ocorregut avui no hauria de passar en una democràcia, perquè mai s'hauria de votar en contra de ser transparent i donar explicacions d'un cas de summa gravetat que esquitxa al Govern”.

El portaveu adjunt del GPP ha afirmat també que “el Partit Popular continuarà exigint explicacions de la presidenta sobre el cas de l'Autoritat Portuària, ja que la decisió del Consell de Govern de cessar a Gual de Torrella arriba tard i no eximeix a la presidenta Executiu del seu deure de donar explicacions”.

A més, Costa ha criticat la doble vara de mesurar de la presidenta Armengol i ha assenyalat que “quan els casos de presumpta corrupció afecten al seu Govern, la presidenta s'amaga en el Consolat”. “El Partit Popular sempre ha defensat la presumpció d'innocència, alguna cosa que no pot dir la senyora Armengol, que només la respecta quan afecta el seu Executiu”, ha dit el diputat del PP.

EL PP NO ACCEPTARÀ RETALLADES EN EL DESCOMPTE DE RESIDENT

En relació a l'estudi de l’AIREF que qüestiona el 75% del descompte de resident, Toni Costa ha afirmat que “des del PP no consentirem cap retallada en el descompte de resident, perquè no és un privilegi, sinó un dret que ens iguala amb la resta d'espanyols”.

Així mateix, el ‘popular’ ha recordat que el 75% de descompte de resident va ser aprovat per un Govern del Partit Popular i que “tal com venim advertint des de fa mesos, Sánchez i Ábalos el posen en dubte des que van arribar al Govern. No volen aplicar-ho”, sobre el que Costa ha manifestat que “no acceptarem ni un pas enrere en el descompte de resident. Ens oposarem frontalment al fet que, utilitzant la crisi del covid19, Sánchez ens retalli els nostres drets”.