PP Balears

Toni Costa: “Amb més recursos que mai i després de vuit anys de Govern Armengol, la sanitat pública està pitjor que mai”

· El portaveu del PP al Parlament de les Illes Balears ha inquirit a la presidenta de l’Executiu autonòmic durant la plenària de la cambra regional sobre la precària situació de la sanitat pública a la nostra comunitat

· “Davant un problema de primer ordre, vostè, com sempre, senyora Armengol, s’estima més estar amagada dins el ‘búnquer’ del Consolat, que ser a peu de carrer per conèixer les preocupacions de la gent.”

· “Després de dues legislatures al front del Govern, Francina Armengol ha aconseguit tenir la sanitat de Balears contra les cordes”, ha advertit Costa

El portaveu del Partit Popular en el Parlament dels Illes Balears, Toni Costa, ha aprofitat avui la sessió de control a l'Executiu autonòmic per a inquirir a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre la precària situació de la sanitat pública en la nostra comunitat.

“Vinc a fer-li avui una pregunta que des del PP pensem que és de màxima preocupació per als ciutadans de Balears. Una pregunta que ja volíem formular a l'inici d'aquest estiu davant els avisos d'alarma dels professionals sanitaris, a la que no obstant això vostè, senyora Armengol, no va voler donar resposta, tot i acudir a aquesta cambra per a temes que sí que li interessaven. Davant un problema de primer ordre, vostè, com sempre, prefereix estar amagada en el ‘búnquer’ del Consolat, que ser a peu de carrer per a conèixer les preocupacions de la gent i el resultat és que els esdeveniments ja han donat resposta a la nostra pregunta”, ha assegurat Costa.

El portaveu del PP en el Parlament ha tornat a demanar a Francina Armengol sobre la situació de la sanitat pública balear davant les denúncies dels propis professionals que, com la majoria de ciutadans de les Illes, també observen que “amb més recursos que mai i després de vuit anys de Govern Armengol, la sanitat pública està pitjor que mai”.

“Centres de salut sense metges o amb descoberts els caps de setmana, llits tancats als hospitals, col·lapse en les urgències, professionals saturats, 67.000 persones esperant cita amb l'especialista, quatre mesos per a una operació, etc. Amb 800 milions més que a 2014, Armengol ha aconseguit que el temps d’espera per a una operació s’hagi incrementat un 21% en vuit anys. La pandèmia ja no és excusa quan en comunitats com les de Madrid, Galícia o Euskadi els temps d'espera es redueixen a la meitat”, ha advertit Toni Costa.

Costa ha afirmat ser conscient que “falten metges, però és que som la comunitat amb pitjor ràtio, perquè falta fidelització i vostès, l'esquerra, l'única cosa que saben fer és posar traves. Després de dues legislatures al front del Govern, Francina Armengol ha aconseguit posar la sanitat pública contra les cordes”, ha alertat.

“Repeteixo: amb més recursos que mai, una vegada més falta gestió. I no parli avui del passat, senyora Armengol, digui'ns que pensa fer en els mesos que li queden en el Consolat enfront dels descoberts en els centres de salut i davant les llistes d'espera”, ha conclòs Costa.

Etiquetes:

Parlament