PP Balears

Prohens: "El bloqueig del Govern central no excusa que no s'obrin línies d'ajut per als municipis afectats per la DANA"


• La diputada popular al Congrés exigeix "una resposta immediata del Govern central" respecte l'evaluació de danys
• Marga Prohens: "Els perjudicats no poden esperar que Sánchez es posi a negociar per formar el seu Executiu"

La diputada del Partit Popular al Congrés per Balears, Marga Prohens, ha destacat, aquest dilluns durant una visita als municipis mallorquins més afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), que "el bloqueig del Govern central no excusa que no s'obrin línies d'ajut per als municipis afectats". En aquest sentit, incideix en que "els perjudicats no poden esperar que Sánchez es posi a negociar per formar el seu Executiu".

"Maldament que el Govern està en funcions, hi ha els mecanismes necessaris per donar una resposta immediata als afectats i és per això que hem presentat una Proposta No de Llei (PNL) al Congrés dels Diputats perquè s'estudiï amb les administracions locals i autonòmiques de Balears quines línies d'ajuts es poden obrir de manera urgent per pal•liar els efectes del temporal de fa una setmana", ha destacat la diputada Marga Prohens.

Per a la popular "és incomprensible que no s'hagi considerat si es podien declarar com zones d'especial emergència municipis com Santanyí, Ses Salines o Campos". Amb tot, considera que "els d'Armengol no han fet absolutament res a Madrid per pressionar el Govern central perquè reaccioni al respecte".

Marga Prohens ha fet especial èmfasi en que "volem pensar que no és perquè aquests tres municipis estan governats pel Partit Popular perquè en aquest cas seria una mostra més de la gestió partidista i sectària dels socialistes". Totes aquestes són declaracions de la diputada popular al Congrés en una visita en què ha volgut tornar a mostrar tot el seu "suport" als afectats i la batlessa de Santanyí, Maria Pons, la de Campos, Francisca Porquer i el batle de Ses Salines, Joan Rodríguez, han lamentat i criticat durament que la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, "ni hagi vengut, ni s'hagi dignat a telefonar-nos per si necessitàvem alguna cosa". Pel que consideren que "Armengol ha d'explicar perquè no ha volgut saber res dels santanyiners, campaners i saliners des del temporal de fa ja una setmana".