PP Balears

Prohens demana a Marlaska que “actuï” davant l'arribada de pasteres a Balears: “Li venc a demanar jo, perquè sé que no ho farà Armengol”

• La presidenta del PP de Balears i diputada per les illes al Congrés exigeix al ministre d'Interior que reconegui que
“existeix una ruta amb Algèria” i doti als cossos i forces de seguretat d'una insularitat digna i més mitjans

• “Quan més falta feia una política exterior de col•laboració per al control de fluxos, la política unilateral de Sánchez ha suposat la ruptura de relacions amb Algèria. Vàrem avisar que Balears seria la comunitat més perjudicada i així ha estat”

La presidenta del Partit Popular de Balears i diputada per les illes en el Congrés, Marga Prohens, ha reclamat avui al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que “actuï” davant l'arribada de pasteres a Balears. “Senyor ministre, venc a demanar-li al Govern que actuï i no ignori també a les Illes Balears davant aquest problema. Venc a demanar-li jo, perquè se que no ho farà la senyora Armengol”, li ha traslladat Prohens, qui ha alertat al ministre que “és una irresponsabilitat mirar cap a un altre costat i negar el problema”.

“El primer que ha de fer vostè, la delegada del Govern, Aina Calvo, i Armengol, és reconèixer que existeix aquesta ruta. El segon, que es posin a fer feina: que facin una política exterior seriosa”, ha defensat Prohens, qui ha recordat que duu un any esperant la compareixença del ministre per l'augment de pasteres a Balears.

“Sabem que és un tema complex, que no valen discursos populistes i que no hi ha solució fàcil. Però avui venc aquí amb dades”, ha apuntat la líder dels populars de Balears, que ha denunciat com “s'han incrementat en un 15% l'arribades de pasteres a Eivissa i en un 116% a l'illa de Cabrera”, que “un 89% dels immigrants irregulars surten d'Algèria” i que “van ja 1.400 persones arribades en pastera en el que va d'any quan encara falten els mesos de major afluència”. “A més, no pot ser que només hagin estat repatriats un 8% dels migrants arribats a Balears des de 2018”, ha qüestionat Prohens.

“Quan més falta feia una política exterior de col•laboració per al control d'aquests fluxos, la de Pedro Sánchez ha suposat la ruptura de relacions amb Algèria. Ja avisem al juny que Balears seria la comunitat més perjudicada i així ha estat”, ha lamentat la popular.

“Vostè ha abandonat als Cossos i Forces de Seguretat, sense mitjans humans ni materials, ni una insularitat digna que els permeti treballar a les illes; ha abandonat fins i tot als propis migrants, que han passat de rebre en gran al Aquarius, a permetre que dormin amuntegats en garatges subterranis; i han abandonat als ciutadans de Balears, mentre creix la sensació d'inseguretat”.