PP Balears

Mateu Isern: "Quan sigui batle, Palma comptarà amb les 1.000 habitatges que no s'ha construït el Pacte"

• El candidat a la batlia de Palma afirma en el debat de balanç de legislatura ofert per IB3 que "l'habitatge és un dels pitjors problemes dels ciutadans i ha empitjorat"
• Considera "absolutament fonamental" incorporar 100 nous agents a la plantilla de la Policia Local
• Sosté que "el fonamental en economia és que l'ajuntament faciliti el creixement" no que proposi demolir el Palau de Congressos, fomenti a turismofòbia o no persegueixi el top manta, entre altres mesures
• Considera que, amb 20 milions d'euros en nova maquinària i 200 treballadors de reforç a EMAYA, "Palma està més bruta que mai"
• Isern assegura que la paràlisi en la concessió de llicències en Urbanisme "constata la incapacitat del Pacte per gestionar"

El candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, ha assegurat aquest matí al debat de balanç de legislatura municipal ofert per IB3 TV que "quan sigui batle Palma comptarà amb les 1.000 habitatges que no s'ha construït el Pacte" al solar de l'antiga presó i Son Busquets. En aquest sentit, Isern ha manifestat que el de l'habitatge "és un dels principals problemes dels ciutadans i ha anat empitjorant en aquests 4 anys".

Sobre aquest aspecte, Mateu Isern ha insistit que "el problema de l'habitatge no es soluciona amb demagògia, discursos ni proclames sinó posant més habitatges al mercat" i ha apostat per "habilitar més sòl urbà, permetent créixer en altures en determinades zones de Palma, modificant l'índex residència perquè on avui es poden construir pisos de 140 m2 es puguin fer habitatges de 70 m2 i incentivant els lloguers i no posant inconvenients als propietaris ".
Isern ha apostat també per un model de policia més proper al ciutadà si és elegit batle i ha qualificat d ' "absolutament fonamental" incorporar a 100 nous agents a la plantilla de la Policia Local, un cos, ha dit, que el proper equip de govern "ha de ser capaç de motivar, fomentar el treball en equip, posar fi als enfrontaments i desconfiança i tornar-li el prestigi, l'autoritat i el reconeixement social". A més, s'ha mostrat ferm en relació al suposat cas de corrupció a la Policia Local de Palma i ha assenyalat que aquest abasta les legislatures "compreses entre els anys 2000 i 2016" pel que ha plantejat que tots els governs municipals corresponents a aquest període assumeixin la seva corresponent quota de responsabilitat.

CRÍTIC AMB L'ECONOMIA, LA NETEJA I L'URBANISME

El candidat popular ha reconegut que "pateix, i crec que com jo moltíssima gent, cada vegada que escolt al Pacte xerrar d'economia" afegint posteriorment que "el que no és economia és proposar la demolició del Palau de Congressos" com va plantejar l'esquerra durant la passada legislatura "fomentar la turismofòbia, limitar el nombre de creuers, demanar el tancament de l'aeroport a les nits, no perseguir el top manta o necessitar entre 12 i 18 mesos per concedir una llicència urbanística". Així, per Isern "el fonamental en economia és que l'Ajuntament faciliti el creixement i que el ciutadà se senti recolzat, no boicotejada".

Isern s'ha mostrat també molt crític amb la neteja. "Amb 20 milions més en nova maquinària i 200 empleats de reforç a EMAYA, el Pacte ha aconseguit que Palma estigui més bruta que mai" pel que no ha dubtat a apuntar que "sempre que l'esquerra governa demostra la seva incapacitat manifesta per gestionar". Així ha recordat que "mentre s'ha augmentat un 60% el nombre d'alts càrrecs, el 25% de les rutes de neteja es queden diàriament sense complir, s'ha eliminat el sistema de recollida de trastos a domicili i s'han reduït en un 200% els recursos per a la neteja de pintades vandàliques ".

El debat d'IB3 Televisió s'ha tancat amb una anàlisi en matèria de urbanisme i mobilitat, àrees que segons Mateu Isern "també constaten la incapacitat de l'esquerra per governar" perquè "duen 4 anys sense fer res i tot ha quedat ajornat per la següent legislatura ". En aquest sentit, ha citat com a exemples l'edifici de GESA "que havia de ser un espai cultural i ha acabat en mans d'Endesa", o Son Busquets, l'antiga presó de Palma, el solar del Lluís Sitjar, la piscina de s ' Aigo Dolça, el canòdrom o el bulevard del Passeig Marítim, projectes estrella per a la present legislatura però que en realitat "estan com estaven fa 4 anys". Sobre aquest aspecte Isern també s'ha mostrat crític amb la política de l'esquerra a la barriada del Camp Redó, "on no només no s'ha fet res sinó que ha enfadat a tots els veïnats de la zona".