PP Balears

Maroto anuncia que la primera iniciativa legislativa del PP al Senat en aquest període de sessions serà la part fiscal del REB

• El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, i la presidenta del PP balear, Marga Prohens, coincideixen que el PP estarà "vigilant" perquè "això no sigui un engany més" i que no s'incloguin en el factor d'insularitat inversions que ja estan garantides per altres vies

El portaveu del Grup Popular al Senat, Javier Maroto, juntament amb la presidenta del Partit Popular de les Illes Balears, Marga Prohens, ha anunciat que la primera iniciativa legislativa del PP a la Cambra Alta en aquest període de sessions serà la part fiscal del Règim Éspecial de Balears (REB).

A més, Maroto, que ha vengut a Palma per la carpa informativa instal•lada pel PP a la Plaça Madrid en protesta per l'alça del preu de la tarifa de la llum, ha explicat que "el proper dimarts al ple de la Cambra Alta, farem votar el PSOE la introducció en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2022 les in-versions reals" previstes en l'acord signat ahir entre el Govern d'Armengol i el Govern de Sánchez. Votació sobre la qual augura que "el PSOE segur que no vota a favor", traduint-se en "una nova traïció, a nivell financer, dels socialistes a les Balears, com passa des de 2015".

En aquest sentit, tots dos coincideixen en que PP estarà "vigilant" perquè "això no sigui un engany més" i que no s'incloguin en el factor d'insularitat inversions que ja estan garantides per altres vies. També, ha alertat si la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, hi haurà introduït "mentides" en el factor d'insularitat que ha pactat amb el Govern balear.

Maroto ha argumentat que Montero "ja va mentir" quan va assegurar que no es podia baixar l'IVA de les mascaretes ni el de l'electricitat, "i com que amb Montero no n’ hi ha dues sense tres, haurà fet el mateix amb l'acord per destinar 110 milions d'euros anuals a compensar el dèficit d'inversions en l' arxipèleg". Per la seva banda, Marga Prohens ha volgut explicar que "qualsevol inversió de l'Estat que s'anunciï per Balears és una bona notícia, perquè demostra que el Govern ha mig despertat de la seva letargia". Ha estat possible "després de la reivindicació de molta gent" i per això "el PP estarà vigilant", ha insistit la presidenta del Partit Popular de les Illes Balears.

Amb tot, Marga Prohens ha mostrat la seva satisfacció pel fet que s’hagi arribat a un acord que suposi l'arribada d'inversions i ha incidit que "des del Partit Popular seguirem reivindicant el desenvolupament de mesures fiscals que be-neficiïn les empresaris i productors" afectats per la insularitat.