PP Balears

Marí Bosó, sobre les conclusions d'insularitat del Senat: “Volíem ser més ambiciosos, molt més”

El senador autonòmic del Partit Popular defensa l'abstenció en la falta de contundència del document: “El Govern surt per la tangent proposant una ponència d'estudi sobre el Règim Fiscal de Balears, o es fa o no es fa”

El senador autonòmic per Balears i president del PP d'Eivissa, José Vicente Marí Bosó, ha defensat avui al Senat l'abstenció a les conclusions de la ponència d'insularitat celebrada els últims mesos, assenyalant que “des del Partit Popular volíem ser més ambiciós, molt més ambiciosos”. En aquest sentit, ha posat com a exemple que sobre el Règim Fiscal es proposi “una ponència d'estudi, com si hi hagués res a estudiar”. “O es fa o no es fa”, ha defensat el senador popular per Balears.

“La pròpia ponència ha demostrat que no hi havia res a estudiar, perquè ha estat únanime la reclamació de tots els ponents de la urgent necessitat d'aprovar un règim fiscal especial que el grup socialista s'obstina a dilatar i a no aprovar”, ha defensat Marí. “La negativa del Govern de Sánchez a aprovar el règim fiscal no l'arregla cap ponència d'estudi. O es fa o no es fa”, ha dit.

“Nosaltres no ho hem fet sempre bé, però si podem dir que amb governs populars es va aprovar el primer règim econòmic de Balears o es van augmentar els descomptes de residents amb avió, amb vaixell i per a mercaderies”, ha recordat. “Nosaltres no ens reclamem federalistes, ni som asimètrics, ni de la nació de nacions ni de l'Espanya multinivell, però entenem que a l'Espanya autonòmica, la descentralització política ha de portar aparellada l'autonomia financera de les comunitats i no se'ns passa pel cap retallar aquesta autonomia financera perquè no ens agradi aquesta o una altra decisió d'una”, ha resolt.

Etiquetes:

Senado