PP Balears

Marga Prohens reclama al Congrés el Règim Fiscal, la millora del finançament i una insularitat digna per als funcionaris de Balears

• La presidenta del Partit Popular de Balears aprofita el debat de supresaió dels aforaments para reclamar que es tenguin en compte també “altres consensos” de les illes

• Prohens: “Com la presidenta Francina Armengol calla davant Pedro Sánchez, venc avui aquí a exposar-lis, a defensar els interessos dels ciutadans de Balears”

La presidenta del Partit Popular de Balears, Marga Prohens, ha aprofitat la seva intervenció avui al Congrés sobre la supressió dels aforaments a Balears per reclamar el Règim Fiscal, la millora del finançament autonòmic per les illes o l’augment de la indemnització per residència per garantir una insularitat digna per als funcionaris de l’Estat a l’arxipèlag. “No són demandes del Partit Popular, són demandes que compten amb el consens social i polític. Com la presidenta Armengol calla davant Sánchez, venc jo avui aquí a exposar-ho, a defensar els interessos dels ciutadans de Balears”, ha assenyalat Prohens.

La presidenta popular, que ha demanat el suport a la reforma de l’Estatut per la supressió dels aforaments “per lleialtat al consens a Balears”, ha aprofitat per reclamar el suport de tots els grups polítics al Congrés a “altres consensos de les illes”, entre els que ha destacat, per estar tramitant-se ja a la Cambra baixa, el Règim Fiscal.

"Aquests dies parlam de la inflació i de la pujada de preus generalitzada que sofreixen els ciutadans i empreses davant la inacció del Govern central. Donç a Balears se li suma un sobrecost permanent: el de la insularitat”, ha recordat Prohens, assenyalant que “el fet de ser unes illes ens condemna a un encariment de les importacions com de les exportacions, de la cistella de la compra i del cost de la vida en general”.

“Necessitam un instrument que garanteixi la competitivitat de les nostres empreses i autònoms, que els hi permeti competir en igualtat amb la resta”, ha reclamat, assenyalant que “som l’únic territori extrapeninsular que no compta amb el seu Règim Fiscal”. La popular ha recordat el vot en contra del PSOE a la presa en consideració com a llei de la iniciativa al Senat i els ha avisat que “no acceptarà dilacions” a la tramitació del text que ja s’ha iniciat al Congrés.

La presidenta del PP de Balears ha exigit també des de la tribuna fer feina per a que Europa modifiqui el decret de mínimis per permetre la bonificació del transport de mercaderies, que deixi de qüestionar-se el descompte de resident del 75 per cent per viatjar entre les illes i la península i la millora de la indemnització per residència per als funcionaris de l’Estat a Balears “per garantir una insularitat digna”.

Finalment, Prohens ha defensat “la necessitat d’un sistema de finançament que no castigui Balears, que també tengui en compte l’Espanya que s’ompl i que respecti la nostra autonomía fiscal”. “Una autonomía fiscal que des del Partit Popular defensarem per baixar els imposts allà on governem”, ha apuntat la popular.