PP Balears

Marga Prohens es compromet a simplificar i agilitar tràmits i procediments per al desenvolupament de les energies renovables a Balears

• La presidenta del Partit Popular de les illes tanca el fòrum de sostenibilitat celebrat a Menorca definint el partit com “liberal i ecologista” i reafirma la seva aposta per la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic

• Prohens projecta també crear un fons finalista per inversions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua amb l’objectiu d’acabar amb les actuals fuites a les canalitzacions i amb els abocaments a la mar

• Defensa el sector primari de les illes com “actor clau” en la preservació i conservació del paissatge i de l’entorn

La presidenta del Partit Popular de Balears, Marga Prohens, s’ha compromés avui a la clausura del tercer fòrum del cicle El Protagonista ets Tu, centrat en aquesta ocasió en polítiques de sostenibilitat, a simplificar i agilitar els tràmits i procediments per al desenvolupament de projectes d’energies renovables a Balears. “Si volem donar un bot clar i seguir avançant necessitam comptar amb inversió privada. Hem de fer de Balears un pol d’atracció d’inversió verda”, ha exposat la líder dels populars de les Illes.

Prohens, que ha clausurat el fòrum celebrat avui al Llatzaret de Maó, ha reivindicat el Partit Popular de Balears com a “liberal i ecologista”. “Perquè es pot ser liberal i ecologista. El Partit Popular aposta per la sostenibilitat, per la transició energètica, per la lluita contra el canvi climàtic. Compartim els objectius, però ho volem fer a la nostra manera, sense imposicions, amb la nostra recepta: gestió i llibertat”, ha defensat la líder popular, qui ha reiterat que “no renunciarà a cap bandera”. En aquesta línia, Prohens ha explicat que “de la mateixa manera que volem llevar l’Impost de Sucessions per a que un fill no hagi de renunciar a l‘herència del seu pare o dels seu padrí, també volem que els nostres fills i nets puguin heretar sense renúncies, al patrimoni natural que és Balears”.

D’aquesta manera, Prohens ha assenyalat que “el Partit Popular treballarà per assolir els objectius més ambiciosos en descarbonització i desenvolupament d’energies renovables a Balears” per complir amb els objectius europeus i amb els Acords de Paris. Si bé ha apuntat que “s’està avançant”, ha destacat que “queda molt de camí per fer” i que malgrat la “oportunitat històrica que donen els Fons Europeus Next Generation”, “si volem donar un bot clar necessitam també comptar amb inversió privada”. Per això, s’ha compromés a la “simplificació i agilització de les tramitacions i dels procediments per a la posada en marxa de projectes de transició energètica a Balears”. “No pot ser que en lloc de posar facilitats, estiguem posant condicions i obstacles als qui volen invertir en renovables a les nostre illes”, ha apuntat la presidenta popular.

Malgrat això, ha defensat la necessitat de que “arribi quan abans el segon cable elèctric a Menorca per garantir el suministre a l’illa amb totes les garanties i avançar cap a la plena descarbonització de l’illa”. “Si som presidenta del Govern, teniu el meu compromís de que faré feina per a que sigui així”, ha traslladat als membres del PP de Menorca.

Jorge Azcón, Joan Tur i Toni Timoner, ponents

Prohens ha destacat també les polítiques de l’aigua i ha situat “el cicle de l’aigua com una de les nostres prioritats”, pel que ha anunciat la creación d’un “fons per inversions per a la qualitat i l’estalvi d’aigua”. Un fons que, ha explicat la líder dels populars de les illes, es dotaria amb “la recaptació del cànon de sanejament i inversions que arribin de l’Estat, com el factor d’insularitat, i d’Europa, que tendrà caràcter finalista i que es destinarà a actuacions en infraestructures del cicle de l’aigua”.

Finalmente, ha destacat el paper en la cura de l’entorn de pagesos i ramaders, dels que ha posat d’exemple el sector lleter de Menorca. “Per això, el meu compromís es un pla de suport al sector primari de les nostres illes com un actor clau en la preservació i la conservació del nostre paissatge i del nostre entorn”, ha pronunciat Prohens.

Al fòrum han participat el batle de Saragossa i president del PP d’Aragó, Jorge Azcón, qui ha detallat la seva gestió per assolir l’objectiu de que Saragossa sigui una ciutat neutra climàticament al 2030; el CEO de l’empresa d’instalacions fotovoltaiques Solsulet, Joan Tur, que ha explicat els obstacle i dificultats que es troba el sector per al desenvolupament de projectes a les illes; i el cofundador d’Oikos, Toni Timoner, que ha assenyalat “la incongruència” per part del Govern de plantejar “objectius pocs realistes” de descarbonització, mentre amb determinades normatives “es posen pals a les rodes”.

La trobada ha estat presentada pel conseller de Gestió Ambiental del Consell d’Eivissa, Vicent Roig, i el col·loqui entre els ponents ha estat moderat per la presidenta del PP de Menorca, Coia Sugrañes.

Etiquetes:

Partido