PP Balears

Marga Prohens: "Armengol i Sánchez consideren que posar la rentadora és cosa de rics"

• Marga Prohens i Miquel Jerez han comparegut en roda de premsa per l'encariment del preu de la llum i les novetats respecte a les herències en vida

• Ha argumentat que "avui el preu de la llum és un 168% més car que fa un any i afecta també els més vulnerables, autònoms, petits comerços ..."


• Prohens ha anunciat que el Partit Popular defensarà la una PNL i mocions "en tots els ajuntaments i institucions" per a que es rebaixin els impostos que s'apliquen en la rela factura elèctrica "que té, també, que simplificar"

• Miquel Jerez referent a les herències en vida: "Els de el PSOE han hagut de rectificar i de Més, Vicenç Vidal, s'ha convertit en el principal aliat del sanxisme"

• Sobre la saturació en les urgències de Son Espases, Pro-hens exigeix explicacions a Armengol "perquè és una molt mala notícia just quan tothom ens està mirant"

La portaveu del Partit Popular per Balears, Marga Prohens, i el diputat eivissenc Miquel Jerez, han comparegut aquest divendres en roda de premsa per a anunciar que el Partit Popular defensarà una Proposició No de Llei (PNL) i una moció "en tots els ajuntaments i institucions" perquè es rebaixin els impostos que s'apliquen en la factura elèctrica.
Anunci que han fet després incidir que "Armengol i Sánchez consideren que tenir la llum encesa, la rentadora posada o fer les feines domèstiques, és cosa de rics". En aquest sentit, Prohens s'ha referit a l'actual encariment del preu de la llum explicant que "avui el preu de la llum és un 168% més car que fa un any i afecta també els més vulnerables, autònoms, petits comerços ...". "Aquest és un tema que no és ni d'esquerres ni de dretes; és un problema que des del Partit Popular volem que se solucioni", ha afegit.

Respecte la iniciativa dels populars demanen una baixada de el cost de el rebut de la llum suprimint el gravamen de l'impost sobre la producció d'electricitat, així com traspassar als pressupostos generals de l'Estat els costos regulats de la tarifa elèctrica, el deute de sistema elèctric i els costos extrapeninsulars.

També sol•liciten simplificar el rebut de la llum per facilitar la seva comprensió i posar en marxa immediatament una campanya d'informació adreçada als consumidors, que expliqui de manera senzilla i comprensible la nova tarifa de la llum.

SATURACIÓ URGÈNCIES SON ESPASES

D'altra banda, Prohens ha valorat les notícies aparegudes en mitjans de comunicació en relació a la saturació de les urgències de Son Espases i ha afirmat que "ens preocupa la gestió que pugui estar fent el Govern de la sanitat pública en un moment clau per a les urgències. I també ens preocupa la imatge que s'està donant en una situació d'incertesa i clau per generar confiança en els mercats emissors. Tenint en compte, a més, que continuem estant a la cua de vacunació a Espanya".

Així mateix, la popular ha reclamat que "la presidenta Armengol ens digui què està passant, doni les explicacions pertinents als ciutadans i aclareixi si, tal com denuncien els sindicats, és habitual que faltin recursos humans i materials" i ha afegit que " els qui estan patint el càstig de la mala gestió del Govern són els sanitaris que la presidenta Armengol surt a aplaudir, però no els dóna les eines i la seguretat necessària per treballar ".

HERÈNCIES EN VIDA

El diputat eivissenc per Balears, Miquel Jerez, s'ha referit a l'esmena aprovada aquest dijous al Senat sobre les herències en vida "que serà probablement la que també imperi finalment al Congrés que posa en evidència que el Govern de Sánchez s'ha equivocat ". En aquest sentit, ha apuntat que "els de el PSOE han hagut de rectificar i de Més, Vicenç Vidal, s'ha convertit en el principal aliat del sanxisme".

Precisament, Jerez ha estat especialment dur amb el senador Vidal de qui ha dit que és "el millor defensor de el Govern d'Espanya, s'ha convertit en un centralista més". "Què passarà quan haguem de defensar a les Corts Generals el finançament de Balears?, seguirà defensant i posant-se a la banda del Govern central?", s'ha demanat el diputat en la roda de premsa.