PP Balears

Llorenç Galmés: “Cladera torna a defraudar als mallorquins negant-se a reduir burocràcia i simplificar tràmits administratius”

• Els populars han presentat una moció, que ha estat rebutjada pel Pacte d’esquerres, en la que proposen eliminar duplicitats, com la cèdula de primera ocupació i instar al Govern a modificar la Llei d’Urbanisme perquè la majoria de llicències es puguin sol·licitar a través de declaracions responsables

El portaveu del Partit Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assenyalat en el Ple celebrat avui a la institució insular que “és hora de fer l’administració més àgil reduint l’excés de burocràcia i simplificar les càrregues administraves als mallorquins tal i com ha fet el Consell d’Eivissa” i ha lamentat que “Cladera es negui a facilitar la vida als mallorquins”.

En aquest sentit, els populars han presentat una moció, que ha estat rebutjada pel Pacte d’esquerres, per eliminar duplicitats, com la cèdula de primera ocupa-ció perquè “és un tràmit innecessari perquè ja està inclòs en l’autorització municipal” així com també una millor regulació de les cèdules de carència o la renovació de cèdules caducades.

També han posposat instar al Govern a modificar la Llei d’Urbanisme, per tal que totes les actuacions sotmeses a llicència en que la legislació de l’Estat no exigeixi una autorització expressa, es puguin dur a terme mitjançant declaracions responsables. “Aquest mesures ja les ha aprovat el Consell insular d’Eivissa i compten amb l’aval del Consell Consultiu de les Illes Balears. Que ho facin aquí a Mallorca només és qüestió de voluntat política”, ha remarcat el portaveu popular.

A més, Galmés ha assenyalat que “aquests canvis reduirien esperes eternes als ciutadans, alliberarien personal de l’administració que es podria dedicar a altres tasques i evitaríem costs innecessaris a la gent”.

Finalment, el popular ha lamentat que “Cladera i els seus socis hagin tornat a defraudar als mallorquins. És una pena que es neguin a facilitar la vida a la gent eliminant duplicitats i reduint paperassa”.