PP Balears

La Mesa del Parlament atén la petició del PP de reiniciar l'activitat parlamentària

• Es presentarà una proposta de reprogramació parlamentària, tal com va sol•licitar el Grup Parlamentari Popular
• Per a Company “l'oposició ha de poder realitzar la seva labor de control al Govern en uns moments en els quals la transparència és més important que mai”

La Junta de Portaveus del Parlament ha acordat avui que l'en la reunió de Mesa del pròxim dimecres es presenti una proposta de reprogramació parlamentària, tal com va sol•licitar el Grup Parlamentari Popular públicament dissabte passat.

Durant la reunió, el president i portaveu del GPP, Biel Company, ha defensat la celebració de plens de control al Govern, “de manera que els diferents grups de l'oposició puguin realitzar la seva labor i la funció del Parlament no quedi retallada i supeditada a l'interès del Govern per a la convalidació de decrets”.

El Grup Parlamentari Popular va sol•licitar públicament la setmana passada que el Parlament estableixi sessions periòdiques setmanals exclusivament de control al Govern, que se celebrarien en el si de la Diputació Permanent, amb el format presencial reduït que preveu l'acord de la Mesa de dia 30 de març passat o de manera telemàtica.

El president i portaveu del GPP, Biel Company, va assenyalar que “quan el Govern central va decretar l'estat d'alarma, es va suspendre l'activitat parlamentària. No obstant això, davant la incertesa sobre la durada de l'estat d'alarma i amb la finalitat que el Parlament pugui complir amb la seva funció de control al Govern, recollida en el propi Estatut d'Autonomia, demanem que es convoquin, a partir de l'11 d'abril, sessions de control, complint totes les mesures de seguretat o de manera telemàtica”.

Per a Company “resulta fonamental que els partits de l'oposició puguem exercir la nostra labor de control a l'Executiu en uns moments en els quals la transparència i la rendició de comptes davant la ciutadania són més necessàries que mai”.