PP Balears

Jaime Martínez demana la retirada del PMUS, que “suposarà la mort per asfíxia dels mercats municipals” i “arruinarà molts comerços”

Alerta que el pla està “invalidat de ple fins que no compti amb l’informe preceptiu i vinculant del Consell de Mallorca”
Denuncia que tant el PMUS com el PGOU s'han fet amb dades poblacionals desfasades, cosa que al seu parer acabarà provocant “molts problemes i zero solucions”
Critica que després de 7 anys “no s'ha construït ni un aparcament subterrani i alerta que “després de la persecució del cotxe s'inicia una creuada contra les motos”

El president del PP de Palma, Jaime Martínez, ha demanat avui la retirada del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) redactat per l'equip de govern del batle Hila i que ha alertat que “suposarà la mort per asfíxia dels mercats municipals” i “arruinarà molts de comerços”, ja que “fins que no existeixi el informe preceptiu i vinculant sobre mobilitat emès pel Consell de Mallorca, el procés iniciat per Cort queda invalidat de ple”.

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació a la Plaça d'Espanya, on també ha estat present la portaveu del PP de Palma a Cort, Mercedes Celeste, i la regidora Lydia Pérez, el líder dels populars palmesans ha criticat “les presses amb què està actuant el batle Hila” mancant un any per a les eleccions. “A Hila se li acaba el temps i està intentant ficar-nos amb calçador el seu model de ciutat sense comptar amb tots els que tenen molt a dir com els ciutadans, els sectors econòmics i la resta de les institucions. Ja ho estam veient amb la tramitació PGOU, on ha rebutjat les al·legacions presentades pel Govern i el Consell de Mallorca, i torna a fer-ho ara amb el PMUS”, ha afegit.

Amb això, ha dit, està generant “un caos administratiu i, el que és pitjor, provocant la inquietud de molts comerciants que veuen com aquest pla, fet sense cap ni peus, està a punt d'arruïnar els seus negocis”. D'aquesta manera, Jaime Martínez es refereix a l'afany del govern d’Hila d'implementar el model de 'superilles', una mesura prevista també al PGOU encara pendent d'aprovació. “Hila està actuant de manera desordenada i no s'adona que el que únic que aconseguirà és la ruïna de molts comerços i, sobretot dels mercats municipals, que moriran per l'asfíxia que patiran per culpa d'un PMUS que incrementa les prohibicions sobre l'ús del vehicle privat empreses fa 7 anys per l'esquerra”, ha assenyalat.

Per tot això, ha demanat a l'equip de govern municipal que paralitzi la tramitació del PMUS fins que es conegui l'opinió del Consell de Mallorca però, també, fins que no existeixi un estudi econòmic que reflecteixi de forma clara, contrastada precisa de quina manera afectarà aquest pla als comerços i mercats municipals de Palma”.

Jaime Martínez ha explicat que el PP de Palma ha presentat un total de vuit esmenes al PMUS, una altra de les quals consisteix en la retirada de les mesures que l'esquerra pretén aplicar sobre les motocicletes, com l'eliminació de la lliure entrada als ACIRE i de la possibilitat d'utilitzar el carril bus, o l'aplicació del pagament de l'ORA. “La motocicleta és un vehicle eficient i menys contaminant que els cotxes ja que la facilitat d'aparcament disminueix el temps de mobilitat i, en conseqüència, les emissions. Dificultar també la mobilitat a les motocicletes suposarà agreujar el problema de la mobilitat a Palma”, ha dit per afegir que “després de la persecució del cotxe, Hila inicia ara una creuada contra les motos”.

En aquest sentit, ha apuntat que “mentre es dedica a prohibir i perseguir, Hila s'oblida de regular i de gestionar” referint-se que, “després de set anys, no hem vist ni un sol dels aparcaments subterranis promesos mentre Palma ha perdut més de mig miler de places d'estacionament com a conseqüència de les darreres de vianants i obres de carrils bici. Palma té una llista d’espera de places daparcament que supera les 2.600 peticions, molt per damunt de les que preveu el PMUS, i cal construir aquestes infraestructures tenint la SMAP 9 milions deuros paralitzats al banc”.

A més, ha apuntat que tant el PGOU com el PMUS “s'estan fent amb dades poblacionals desfasades” pel que tenint en compte el creixement poblacional de Palma en els darrers anys, “el document que preveu aprovar el govern municipal acabarà provocant molts problemes i zero solucions”.