PP Balears

Jaime Martínez anuncia que el PP acudirà als tribunals ja que Hila no els lliura les més de 900 al·legacions al PGOU

El president del PP de Palma recorda que el govern municipal està obligat a facilitar la documentació tant per mandat plenari com per larticle 23 de la Constitució Espanyola
La formació ha dirigit una sol·licitud d'empar al batle de Palma ja que Urbanisme ha incomplert els terminis per facilitar l'accés telemàtic a la documentació
Es pregunta “què amaga Hila per no deixar-nos consultar les al·legacions de la manera acordada?” i sosté que "la manca de transparència del batle s´ha convertit en corró sobre l´oposició i els ciutadans"

El president del PP de Palma, Jaime Martínez, censurat el “obscurantisme d'Hila” en relació al PGOU i ha protestat avui en roda de premsa perquè el departament municipal d'urbanisme segueix sense permetre l'accés de la formació a les al·legacions presentades al Pla General d'Ordenació Urbana de manera telemàtica malgrat haver-se aprovat per unanimitat al Ple municipal de març. Per tot això, el PP de Palma ha cursat una sol·licitud d'empara al batle de Palma instant-lo que “doni compliment immediat al dret que ens assisteix després de l'acord aconseguit en sessió plenària”.

Per aquesta raó, el líder dels populars palmesans, en una roda de premsa celebrada avui a la Plaça de Cort on han estat presents la portaveu del PP de Palma a Cort, Mercedes Celeste, i la regidora Lydia Pérez, ha manifestat que "si en uns dies el batle no ens ha donat accés a les al·legacions interposarem un recurs contenciós administratiu davant del jutjat via protecció dels drets fonamentals dels regidors emparats per l'article 23 de la Constitució Espanyola". A més, ha afegit que "en última instància, presentarem un recurs d?empar davant el Tribunal Constitucional".

En aquest sentit, Jaime Martínez ha dit que la “falta de transparència d'Hila s'ha convertit en corró sobre l'oposició i els ciutadans i és el moment d'exigir al batle que exerceixi com a tal i doni a l'oposició allò que el mandat plenari exigia i la Constitució l'obliga”.

Pel que fa a la carta d'empar adreçada al batle de Palma, aquesta recorda a Hila que, a proposta de la formació, es va acordar en Ple l'accés, de manera digital, a les al·legacions presentades al PGOU en un termini de 15 dies, una cosa que a data d'avui, gairebé 60 dies després, no ha passat. A la carta, signada per Mercedes Celeste, es recorda al batle de Palma que els regidors encara no disposen de l'accés necessari a les al·legacions presentades pels ciutadans i les entitats de manera digital. A més, tenint en compte que, per les dimensions de l'expedient és inviable examinar-lo detalladament d'una altra manera, s'indica que és indispensable habilitar el sistema d'accés acordat per dur a terme la tasca de control i oposició corresponent.

MÉS DE 2.000 AL·LEGACIONS AL PGOU

Actualment, el PP de Palma només té accés a la documentació del PGOU de manera presencial al Departament d'Urbanisme en dies hàbils i en horari d'atenció al públic, cosa que dificulta enormement l'estudi de les al·legacions a causa del seu elevat volum”, ha explicat. Això és així perquè, si bé Cort ha rebut un miler d'al·legacions al PGOU, la realitat és que cadascuna d'aquestes inclou un gran nombre d'observacions “el que tindrà com a resultat que el nombre real d'al·legacions sigui, finalment, molt més elevat que el que coneixem actualment i pot superar les dues mil. Per això la necessitat de poder fer feina de manera telemàtica i dedicar-li totes les hores i cada dia que sigui necessari”, ha afegit.

En aquest sentit, el líder dels populars palmesans s'ha demanat “què amaguen les al·legacions presentades perquè Hila no ens permeti consultar-les de la manera acordada?” per afegir que l'elevat volum de les argumentacions presentades tant per ciutadans com per entitats, sumades a les observacions formulades des del Govern balear i el Consell de Mallorca, “posen de manifest que ningú, ni tan sols els seus propis socis volen aquest PGOU” .

Així, ha remarcat la importància del Pla General per al futur de Palma. “Estem parlant del model urbanístic que marcarà el futur de la ciutat i és prou important perquè tots puguem aportar perquè el resultat sigui fruit del màxim consens possible, cosa que no ha succeït i ens preocupa” , ha assenyalat. Per tant, ha demanat a Hila que “si segueix entestat a no voler dialogar el model urbanístic de Palma, el retiri i deixi que sigui el PP, quan governem a partir de l'any que ve, qui se sent a parlar amb tots els que estan disposats a sumar, inclosa l'oposició, perquè el PGOU respongui a les necessitats reals de Palma i al criteri de tots els palmesans”.