PP Balears

Galmés: "PSIB, Més i Podem provocaran un nou allau de llicències d'obra amb el seu anunci de reducció de l'edificabilitat"

• Els populars incideixen en que "espantar i enganyar la gent té un efecte molt contrari al que vol el Pacte"
• Llorenç Galmés: "Amb aquests anuncis, moltíssimes persones volen la llicència abans de la modificació del PTM"

El conseller i portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha valorat, aquest divendres, l'anunci de la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, sobre la reducció de l'edificabilitat a Mallorca, que el popular considera un nou "despropòsit" ja que considera que "PSIB, Més i Podem provocaran un nou allau de llicències d'obra amb el seu anunci de reducció de l'edificabilitat".

"El col•lapse en les àrees d'Urbanisme dels ajuntaments serà molt més gran que l'actual; provocant més retard que el que ja de per si es registra actualment" ha argumentat Llorenç Galmés que recalca que "amb aquests anuncis, moltíssimes persones volen la llicència abans de la modificació del Pla Territorial de Mallorca (PTM)".

El portaveu del Grup Popular al Consell insisteix en què "espantar i enganyar la gent té un efecte molt contrari al que vol el Pacte". En aquest sentit, ha destacat que "com a mínim, en el ple d'aquest dijous, varem aconseguir que assegurin que no ampliaran, finalment, la parcel•la mínima per a construir una caseta; fixada actualment en dos quarterades". "Maldament això, ens preocupa moltíssim que ara anunciïn que reduiran l'edificabilitat perquè també així llevaran valor al patrimoni dels mallorquins".

"Una casa es lloga o es ven a diferent preu segons els seus metres quadrats; si ara segueixen restringint l'edificabilitat estaran fent mal a l'economia i interessos dels propietaris", ha conclòs Llorenç Galmés.