PP Balears

Galmés exigeix el canvi dels Estatuts del Teatre Principal per evitar "enxufats"

• Els populars critiquen durament a Cladera per permetre a Busquets "ignorar al sector de les arts escèniques i col.locar a dit el nou gerent"
• Antònia Roca: "La consellera haurà d'explicar per què el Consell no s'adapta al Pla de Cultura del Govern que ella mateixa va aprovar"
• Llorenç Galmés: "Mallorca no es pot permetre tenir a una presidenta insular que es basa en el ‘mando y ordeno’”

El conseller i portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat, aquest dimecres, que "exigirem que es canviïn els Estatuts del Teatre Principal per evitar 'enxufats' com Josep R. Cerdà. En aquest sentit, els populars critiquen durament la presidenta insular, Catalina Cladera, per permetre a la seva vicepresidenta de Més, Bel Busquets, "ignorar al sector de les arts escèniques i col•locar a dit el nou gerent".

Per la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Popular al Consell, Antònia Roca, incideix en que, en el pròxim ple del mes de setembre, "la vicepresidenta i consellera del ram haurà d'explicar per què el Consell no s'adapta al Pla de Cultura del Govern que ella mateixa va aprovar i en el qual s'estableix que la contractació de directors i directores dels equipaments es durà a terme a través de concursos".

Per tot això, Galmés incideix en que "Mallorca no es pot permetre tenir una presidenta insular que es basa en el ‘mando y ordeno’". "El nostre posicionament, a la reunió d'aquest dijous del patronat del Teatre Principal a la qual hi serà la nostra consellera Catalina Cirer, serà en contra d'aquest nou 'enxufe' per part del Pacte".

"L'inici de legislatura al Consell de Mallorca no pot ser pitjor. Més de 11,5 milions d'euros en sous de càrrecs posats a dit a la institució insular i gran part de sectors tan importants com el de la Cultura en contra de la gestió de PSIB, Més i Podem", conclou Galmés.