PP Balears

Galmés: "El silenci de Cladera sobre els casos de prostitució de menors en centres de l'IMAS és vergonyós"

• Els populars de el Consell de Mallorca incideixen en "l'obscurantisme" del Pacte "amb temes tan greus com aquest"
• "La presidenta segueix sense donar la cara i crema la imatge dels seus consellers per les seves aspiracions polítiques", recalquen des del Grup Popular a la institució insular
• Llorenç Galmés: "Ens demanam per què Cladera i els seus amaguen el que passa als centres dependents de l'IMAS fins que succeeixen violacions com la dels menors o la d'una resident a la Bonanova"

El portaveu de Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha recalcat, aquest dimecres davant els mitjans de comunicació, que "el silenci de Cladera sobre els casos de prostitució de menors en centres de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) és vergonyós. La presidenta segueix sense donar la cara i crema la imatge dels seus consellers per les seves aspiracions polítiques; prefereix acotar el cap i mirar a una altra banda cada vegada que es fan públics temes tan greus com aquest". En aquest sentit, Galmés es demana "per què Cladera i els seus amaguen el que passa als centres dependents de l'IMAS fins que succeeixen violacions com la grupal a la menor o la d'una resident a la Bonanova per part d'un treballador?".

"Avui dematí, a petició nostra, ens hem reunit amb el president de l'IMAS, Javier De Juan, i la directora insular d'Infància i Família, Maria Ángeles Fernández Valiente, per intentar aclarir més dades sobre el que ha passat respecte la prostitució de menors en centres de l'IMAS però hem sortit molt més preocupats del que hem entrat perquè ens sorprèn molt negativament que des de l'equip de govern s'intenti donar normalitat i treure importància al que està succeint en dependències de el Consell de Mallorca; que admet el Pacte de Cladera però que no resol", ha destacat davant la premsa Llorenç Galmés.

Des del Partit Popular argumenten, també, que "fins i tot, els mateixos tècnics de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials reconeixen que, tot i que des de fa molts anys s'han anat produint casos puntuals, és des 2016 que ja es té coneixement d'una presumpta trama que capta a aquestes nines i nins que són vulnerables; pel que queda en evidència que els protocols fins ara existents no serveixen, de manera que han d'activar nous protocols. Hi ha d'haver solucions, no lamentacions ni excuses". "Transparència i responsabilitat" és el que exigeix el Grup Popular del Consell de Mallorca.