PP Balears

El senador popular José Vicente Marí exigeix a la ministra Montero que doti el REB i aprovi la part fiscal al pròxim Consell de Ministres

• El senador autonòmic ha interpel·lat avui horabaixa a la ministra Montero: "amb l'aquiescència d'Armengol, vostè va marcar un gol per tot l'escaire a la societat balear"

• Recorda que en dos anys i mig "no s'ha fet res" i que al Govern li ha entrat la pressa amb l'ofensiva del PP balear per exigir el compliment del REB

El senador autonòmic José Vicente Marí Bosó, ha interpel·lat avui horabaixa a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en relació "a l'engany i els incompliments de Sánchez i Armengol amb el Règim Especial de Balears ( REB). El senador del PP balear ha exigit la dotació del factor d'insularitat del REB i que s'aprovi la part fiscal "en el pròxim Consell de Ministres". Marí ha recordat a la ministra Montero que "dos anys i mig després no s'ha fet res" i que al Govern "li ha entrat la pressa després que la presidenta del PP balear, Marga Prohens, anunciés una ofensiva parlamentària per exigir el compliment del REB, a més d'aquesta interpel·lació i la seva reprovació al Parlament balear".

"Ja vàrem advertir que el document aprovat el 2019 era res més absolut, un reial decret d'obvietats que recollia el ja vigent aprovat pel PP, com el descompte de l'75% de transport de passatgers. L'única novetat que incorporava, el factor d'insularitat, deixava als ciutadans de Balears en pitjor condició que el que estableix l'Estatut ", ha explicat, i ha qualificat l'aprovació d '"un gol per tot l'escaire a la societat balear a dos mesos de les eleccions generals i amb l'aquiescència d'Armengol. La igualtat no és tractar a tothom igual sinó a cadascú atenent les seves condicions i especificitat ".

"No fa falta que venguin a inclinar-se davant la bandera de la nostra Comunitat, no som independentistes, n'hi havia a bastament amb convocar la Comissió Mixta en algun moment en tot aquest temps i comprometre efectivament amb el finançament de Balears", ha sostingut Marí Bosó, que l'ha instat que anunciï, a la Comissió Mixta convocada per aquest dijous, que aprovarà el projecte de llei de règim fiscal en el pròxim Consell de Ministres o bé que voti a favor del presentat pel PP al Senat ".

"En dos anys i mig ha tengut temps de fregir a impostos a tothom, de carregar-se el nostre dret civil propi i de guardar el règim fiscal en un calaix, però no ho ha tingut per mostrar un mínim respecte als ciutadans balears. El principi constitucional de solidaritat, amb especial atenció a el fet insular, no pot ser objecte d'engany o ‘cambalache’”, ha afegit.

"Sabem que Armengol regna entre les elits i desconeix la realitat. No li preocupa el desavantatge competitiu dels autònoms i empreses balears, ni la desertització de l'administració i dels seus serveis, ni la problemàtica de l'accés a l'habitatge dels joves o l'augment de la desigualtat social ", ha deixat caure a la ministra, a qui ha recordat que "a Balears no hi ha AVE ni xarxa nacional de carreteres i el seu Govern tampoc paga als consells els convenis de carreteres ja vençuts ni signatura dels nous".

"La reclamació unànime dels ciutadans balears és que la inversió de l'Estat es situï a la mitjana d'inversió territorialitzada per corregir els nombrosos desequilibris que provoquen els costos d'insularitat. Aquí no valen els trucs, per la qual cosa res de transferències de capital ni corrents sinó inversions reals; i la mitjana d'inversió territorialitzada cada any, no en el període que es consideri ", ha exigit. Per això, ha demanat explicacions al Govern de si es mantindrà aquest criteri o "es defensarà la referència a l'acció inversora en cada exercici pressupostari".

Finalment, ha sol·licitat a la ministra "si mantendrà que, en el factor d'insularitat, s' han de computar les transferències corrents, que són el descompte de residents i les que compensen el sobrecost de generació elèctrica". "Estarem atents a les seves respostes també per comprovar si els anuncis de darrera hora d'Armengol responen a la realitat o és la sisena vegada que ens enganya amb el REB", ha conclòs.

Etiquetes:

Senado