PP Balears

El PP torna a registrar una petició en el Parlament per a conèixer si els consellers del Govern Armengol han estat vacunats


• Els ‘populars’ volen conèixer si els consellers, actuals i anteriors, s'han vacunat, quan ho van fer i els motius de la seva vacunació, si és el cas

• El president del PP balear assenyala que “és la segona vegada que demanem informació sobre càrrecs vacunats i continuem esperant la resposta de l'Executiu”

• “Volem saber què oculta el Govern, perquè no s'entén que continuïn deixant créixer els rumors sobre un tema tan sensible”

.- El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha anunciat, després de la Junta de Portaveus del Parlament, que “a causa de l'opacitat del Govern Armengol en relació a la informació sobre vacunació de càrrecs polítics, avui hem tornat registrar una bateria de preguntes amb sol•licitud de resposta escrita per a saber si els consellers del Govern, els actuals i els que ja no estan, s'han vacunat, quan ho van fer i els motius pels quals s'hagin vacunat, si és el cas”.

Company ha explicat que “no és la primera vegada que ho sol•licitem. Ja ho vam fer el passat 3 de març, demanant els càrrecs que s'havien vacunat fins al 28 de febrer, però no hem obtingut resposta, en una demostració evident de l'opacitat del Govern i el menyspreu permanent a la labor de control que correspon a l'oposició”.

“No entenem per què es deixen créixer rumors sobre un tema tan delicat”, ha dit el president del PP balear i ha assenyalat que “no és de rebut intentar continuar tapant l'assumpte de la vacunació d'alts càrrecs del Govern”.

NOVA BANDADA D'ARMENGOL SOBRE EL PROCÉS DE VACUNACIÓ EN BALEARS

D'altra banda, el dirigent del PP ha destacat que “ahir ens va sorprendre que la presidenta del Govern afirmés en el Parlament que ja no és necessari que hi hagi un 70% de població vacunada abans de juny, quan portem mesos escoltant el seu propi Executiu dir que era necessari aconseguir aquest percentatge per a tenir una temporada decent”.

Company ha afirmat que “estem davant una nova bandada de la presidenta Armengol, perquè veu que no serà capaç d'aconseguir aquest objectiu” i ha afegit que “el que hauria d'haver fet el Govern és reclamar que Balears, juntament amb Canàries, com a territoris insulars, tinguessin prioritat a l'hora de rebre vacunes; tal com sí han fet destins competidors, com Itàlia i Grècia que sí que defensen el turisme com una base fonamental de les seves economies”.

EL PP TORNARÀ A DEMANAR UNA COMISSIÓ DE CONTROL DELS FONS EUROPEUS

Així mateix, el president del PP balear ha explicat que “avui s'ha tractat en Junta de Portaveus la nostra proposta de sol•licitud de creació d'una Comissió parlamentària per al control de la gestió dels fons de recuperació europeus i estatals que ha de rebre la nostra comunitat. I els partits del Govern, PSIB, Més i Podemos, al costat de Ciutadans l'han rebutjat, robant-li al Parlament la labor de control”.

Company ha recordat que “la proposta del Partit Popular té com a principal objectiu aconseguir la màxima transparència en la gestió d'aquests fons i efectuar una tasca de control de l'execució dels projectes que han de finançar-se”.

Sense embrago, el ‘popular’ ha assenyalat que “partits com PSIB o Podemos s'han oposat a la nostra proposta argumentant que també feia referència a aspectes de gestió i línies estratègiques en relació a aquests fons” pel que ha anunciat que “des del PP reformularem la nostra proposta per a referir-la únicament al control d'aquests recursos”. “Esperem que amb la nova proposta que registrarem, l'argument d'avui no s'utilitzi i es doni suport a la iniciativa”, ha dit Company.

Per al dirigent del PP, “l'oposició a la creació de la comissió per al control dels fons europeus és una mostra més de l'obscurantisme en el qual segueix instal•lat el Govern Armengol” i ha afegit que “no s'entén que els propis diputats renunciïn a una de les funcions bàsiques d'aquest Parlament, com és la de control”.