PP Balears

El PP tira endavant al Senat el Règim Fiscal Especial de Balears

• La Cambra Alta inicia la tramitació com a llei de les mesures fiscals per a compensar els sobrecostos de la insularitat a les empreses de les illes a iniciativa del Partit Popular

• La proposició de llei defensada pel senador José Vicente Marí ha sortit endavant, tot i el vot en contra del PSOE

• Marga Prohens: "Avui és un dia de celebració per a les Balears, perquè gràcies al Partit Popular hem fet una pas-sa de gegant per a que el Règim Fiscal Especial sigui una realitat"

El Partit Popular ha aconseguit treuree edavant al Senat el Règim Especial de Balears. Amb 126 vots a favor, 16 abstencions i 105 vots en contra, la Cambra Alta ha aprovat iniciar la tramitació com a llei de les mesures fiscals per compensar els sobrecostos de la insularitat a les empreses de les illes a iniciativa dels populars. La presidenta dels populars de Balears, Marga Prohens, que ha assistit a la sessió juntament amb una delegació del partit a l'arxipèlag, ha destacat que es tracta d' "un dia de celebració per a les Balears, perquè gràcies al Partit Popular hem donat una passa de gegant per a que el Règim fiscal Especial de Balears sigui una realitat".

Com es va comprometre el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, la primera iniciativa legislativa de la formació en l'actual període de sessions al Senat, que s'ha debatut avui, ha estat la proposició de llei amb les mesures fiscals del Règim fiscal especial de Balears. La iniciativa, que ha estat defensada pel senador autonòmic José Vicente Marí, ha sortit endavant amb els vots del Partit Popular i d'altres grups i amb el vot en contra dels senadors del PSOE.

El règim fiscal especial inclou una reserva per a inversions a Balears en l'impost de societats i en la quota de l'IRPF per estimular la inversió a través de la reducció de la base imposable del 90%, com a element dinamitzador de l'economia i compensador dels costos de la insularitat que les empreses i autònoms pateixen a les illes. També es crea una deducció en la quota per a determinats rendiments en els sectors agrari i industrial i s'incrementen els límits de la deducció estatal en Impost de Societats i IRPF per a I + D + I.

La presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, ha destacat que es tracta d ' "un dia de celebració per a Balears perquè després d'anys d'espera, gràcies al Partit Popular, hem fet un pas de gegant perquè el Règim Fiscal especial amb el qual compensar els sobrecostos de la insularitat sigui una realitat amb deduccions i baixades d'impostos per a les empreses i autònoms de Balears ". "Davant la inacció del Govern de Sánchez, hem assumit la iniciativa i amb aquesta presa en consideració el règim fiscal inicia la seva tramitació", ha celebrat Prohens.

La líder dels populars de les illes ha volgut agrair el suport de la resta de partits que han donat suport a la iniciativa i ha lamentat que "el Partit Socialista i la presidenta Armengol hagin dit que no a un text que tenia un total consens a Balears". "Armengol haurà d'explicar als ciutadans perquè es posa abans de la part de Sánchez i de Montero que dels ciutadans de Balears", ha advertit Marga Prohens.

Etiquetes:

Senado