PP Balears

El PP sotmetrà a votació del Parlament la seva proposta d’aval a hipoteques per a la compra de primer habitatge a joves menors de 35 anys

Nuria Riera: “L’habitatge és un dels grans reptes de la próxima legislatura del Partit Popular en el Govern, perque ha sigut el gran fracàs de dues legislatures, vuit anys, d’Armengol i el PSOE al Consolat”

La portaveu insta a la presidenta de l’Executiu autonómica a aprovar la proposta del PP de forma immediata: “Animam a Francina Armengol a que ens segueixi copiant”

El grup del Partit Popular en Parlament dels Illes Balears sotmetrà a votació de la cambra autonòmica una Proposició No de Llei (PNL) que recull la proposta anunciada el passat 24 d'agost per la presidenta regional del PP, Marga Prohens, perquè el Govern avali les hipoteques per a la compra de primer habitatge a joves menors de 35 anys. Així ho ha anunciat la portaveu adjunta del PP en el Parlament, Nuria Riera, després de la reunió setmanal de la Junta de Portaveus.

Riera ha insistit que el Partit Popular “no pot permetre que els joves hagin de resignar-se a compartir pis, a demanar ajudes o un habitatge de lloguer social. Volem que els joves puguin accedir a la seva pròpia casa en propietat, la que triïn en llibertat”.

La mesura de ‘compra jove’ contempla avalar el 20% que no presten les entitats financeres perquè sigui una eina per a joves amb solvència, però sense estalvis suficients. La mesura estableix també un límit al preu dels habitatges la compra dels quals es vagi a avalar, ja que no es tracta d'una mesura per a especular, sinó per a beneficiar al major nombre de joves.

“El nostre compromís és posar aquesta mesura en marxa l'any 2023 amb un Govern del PP, però és evident que existeix una necessitat urgent i inajornable, i per això registrem aquesta PNL. Perquè el Govern d'Armengol pugui tenir-ho en compte i pugui ajudar des de ja als joves sense haver d'esperar aquests mesos que falten per al canvi de govern. Animem una vegada més a Francina Armengol al fet que continuï copiant les nostres propostes”, ha manifestat la portaveu adjunta.

Nuria Riera ha tornat a recordar que l'habitatge és un dels grans reptes de la pròxima legislatura, “perquè ha estat el gran fracàs de dues legislatures del Govern del PSOE d'Armengol”.

Etiquetes:

Parlament