PP Balears

El PP sol•licita a la Mesa del Parlament la creació d'una comissió d'estudi que investigui els casos d'abusos a menors tutelats

• Marga Durán demana el vot favorable de tots els partits de la Cambra “per a arribar al fons de l'ocorregut i adoptar mesures perquè no es produeixin situacions similars”

• Afirma que “el Govern Armengol no pot continuar intentant tapar uns fets que ens avergonyeixen a tots”

• Marga Prohens retreu a Pablo Iglesias en el Congrés el “desinterès” per les menors tutelades de Balears: “Aquesta vergonya li acompanyarà vagi on vagi”

El Grup Parlamentari Popular, a través de la diputada Marga Durán, ha registrat aquest matí un escrit dirigit a la Mesa del Parlament per a la creació de manera urgent d'una comissió d'estudi no permanent per a investigar els casos d'abusos sexuals a menors tutelats.

Durán ha assenyalat que “després de conèixer aquest dematí, a través dels mitjans de comunicació, que un treballador de l’IMAS ha estat detingut i acusat d'abusar sexualment de, almenys, tres menors, el *Govern Armengol no pot continuar negant-se a la creació d'una comissió que investigui els fets ocorreguts i en la qual, a través de la participació de tècnics i experts, es proposin les mesures oportunes perquè aquests fets no tornin a produir-se”.

“És terrible pensar que tres menors han pogut sofrir abusos per part d'un educador. Són fets ens avergonyeixen, no obstant això, sembla que als únics que ens els avergonyeix el que està passant és al Psoe, Més i Podemos, que sistemàticament es neguen a investigar l'ocorregut”, ha dit la diputada del PP.

Finalment, Marga Durán, ha exigit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que “no continuï tapant els casos d'abusos sexuals a menors tutelats” i en aquest sentit ha demanat el vot favorable de tots els partits amb representació en la Cambra perquè la creació de la comissió sigui possible i evitar que tornin a produir-se fets similars.

PROHENS A IGLESIAS: “UNA VEGADA MÉS HA TRIAT ENCOBRIR Al VERGUGO EN LLOC DE DEFENSAR A LES VÍCTIMES”

D'altra banda, la diputada nacional, Marga Prohens, ha retret al vicepresident del Govern, Pablo Iglesias, durant una sessió en el Congrés dels Diputats, el seu desinterès pels temes relacionats amb la infància, ja que “durant un any no s'ha reunit amb les entitats d'infància” i ha afirmat que “el que les menors tutelades de Balears no vagin amb vostè és una vergonya que li acompanyarà vagi on vagi”.

“Avui hem despertat amb una nova notícia: ha estat detingut un educador de l'Institut de Serveis Socials de Mallorca per abusos a tres nins des de 2018, quan governava Podemos”, ha dit Prohens i ha preguntat vicepresident “on queda el seu caigui qui caigui?, perquè “de moment, l'única cosa que ha caigut és la seva careta d'estar al costat dels més vulnerables. Una vegada més ha triat encobrir al verdugo en comptes de defensar a la víctima”.