PP Balears

El PP registra una Comissió d’ Investigació per la presumpta explotació sexual de menors tutelades a les Balears i València

• El Grup Popular defensa que “el Congrés ha d'aclarir tots els interrogants polítics d’ aquests fets”

• El PP considera que aquests fets lamentables s'han d'aclarir davant la manca d'informació i transparència imposat per les institucions autonòmiques i governamental

La presidenta del Partit Popular de les Illes Balears i portaveu del Grup Popular a la Comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats, Marga Prohens, juntament amb la portaveu del Grup Parlamentari Popular, Cuca Gamarra, i l'altra portaveu adjunta, Macarena Montesinos, han registrat la petició d'una Comissió d’ Investigació al Congrés dels Diputats sobre les responsabilitats, tant per acció com per omissió, en els casos de presumpta explotació sexual i abusos a menors comesos a Centres de protecció ubicats a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la Comunitat Valenciana.

En aquests casos no sembla que les administracions competents, estatal i autonòmica, hagin vetllat per la salvaguarda i empara dels drets dels menors, cosa que implica que s'ha d'investigar en profunditat els fets esdevinguts si veritablement es vol complir amb el mandat de la Convenció sobre els Drets del Nen i de la nostra Carta Magna.

Per això, el GPP defensa que el Congrés ha d'aclarir tots els interrogants polítics per aquests fets. També la Comissió ha de formular recomanacions que impedeixin la repetició de casos semblants en un futur. A més, el Grup Popular ha remès un escrit al Defensor del Poble reclamant que intervingui perquè s'investigui l'actuació del Govern de Sánchez i de les institucions i governs autonòmics de les Balears i el País Valencià, en relació amb aquests casos, així com exigir les responsabilitats en què poguessin haver incorregut en aquests fets.

El GPP considera que aquests esdeveniments lamentables s'han d'aclarir davant la manca d'informació i transparència imposat per les institucions autonòmiques i governamental.