PP Balears

El PP reclama eximir de la Declaració de la Renda als contribuents de Balears afectats per un ERTO amb ingressos per davall els 22.000 euros

• La diputada Marga Prohens reclama a Armengol i Sánchez que “deixin de castigar a aquelles persones que volen fer feina i no poden”
• La senadora Maria Salom demana que petites i mitjanes empreses de sectors com el calçat, el vi, la pesca o les perruqueries, entre moltes altres, siguin incloses a les ajudes directes de l’Estat de les que han estan excloses

La diputada per les Illes Balears i portaveu adjunta del PP al Congrés dels Diputats, Marga Prohens, i la senadora per Balears Maria Salom han comparegut avui en roda de premsa per anunciar que la formació reclamarà al govern central, mitjançant una Proposició no de Llei, l'exempció de l'obligatòria Declaració de la Renda per a aquells treballadors que s'han vist afectats per un ERTE i els ingressos no superin els 22.000 euros anuals, i que les petites empreses que han estat excloses del pagament de les ajudes directes de l'Estat, com les de calçat, pesca, venda de vi o perruqueries, entre moltes altres, puguin beneficiar-se també d'aquest pla per poder fer front a la caiguda de la seva facturació com a conseqüència del cessament de la seva activitat o les restriccions forçades per l'estat d'alarma.

En la seva intervenció, Marga Prohens ha anunciat que 151.658 contribuents de Ba-leres es veuran afectats en la seva declaració de la renda per haver-se vist immersos en una situació de ERTE i ha reclamat que s'alliberi del "doble i fins triple càstig" que rebran aquells aquells amb uns ingressos que no superin els 22.000 euros anuals i que hagin tingut dos pagadors un dels quals hagi estat el SEPE. Prohens ha lamentat que aquestes persones hauran de presentar la Declaració de la Renda "per la incompetència dels governs de Francina Armengol i de Pedro Sánchez", el que ha justificat que el PP hagi presentat tant al Congrés com al Senat una iniciativa perquè aquests casos quedin exempts de tributar. "Deixem ja de castigar encara més a aquelles persones que volen fer feina i no poden", ha apuntat.

Per la seva banda, la senadora Maria Salom, ha lamentat que mentre "Pedro Sánchez ens va dir que ningú es quedaria enrere hem constatat que no està sent així" com es desprèn de les reunions que tant ella com Prohens han mantingut amb els sectors que han quedat exempts del pagament de les ajudes directes. Així, Salom ha revelat que que sectors com el de l'calçat o la venda de vi han vist caure la seva facturació en més d'un 30% i un 70% respectivament. També han quedat fora d'aquests ajuts els centres d'estètica, les perruqueries, els tallers mecànics, les acadèmies d'idiomes, les estacions de servei, les floristeries o les tendes de mobles, entre molts sectors, ha afegit la senadora balear.

Per aquest motiu, Maria Salom ha considerat insuficients els 11.000 milions d'euros en ajudes directes habilitats pel govern central i ha reclamat que aquesta suma, com ja va demanar el PP, s'elevi fins als 50.000 milions per tal de poder donar cobertura a totes les petites i mitjanes empreses i auónomos que s'han quedat al marge. Aquesta mesura reclamada al Senat va ser rebutjada pel PSOE.

D'altra banda, Salom ha retret al govern de Pedro Sánchez "no estar fent tot el que està a les mans per ajudar a al sector turístic" de les Illes Balears ja que "no és el mateix tenir vacunada al 70% de la població al principi de l'estiu o tenir-la al final. Allà està en joc la temporada turística i, o hi ha temporada turística, o no n'hi ha. Ens hi va la vida en això ", ha apuntat. Per això, ha insistit en la necessitat que s'elabori "un pla específic per ajudar a al sector turístic de les nostres Illes".

Finalment, la senadora balear ha criticat l'incompliment del compromís del govern de Sánchez de fer efectiva la reducció de l'IVA del 21% al 10% a les perruqeries aprovada a les Corts a proposta del PP.