PP Balears

El PP reclama el cessament de la regidora Angélica Pastor per les gravacions secretes a periodistes

• La portaveu municipal, Mercedes Celeste, demana al batle José Hila que defensi i protegeixi la intimitat i els drets de funcionaris, treballadors municipals, policies locals, bombers i ciutadans
• Considera que actuacions com la de Pastor i el seu equip de confiança "han de ser reprovades sense dilació"
• Anuncia que espera de MÉS i Unides Podem "una condemna ferma i contundent" dels fets

La portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha considerat "impròpies i inadmissibles" les actuacions dutes a terme per la regidora de Seguretat Ciutadana en la passada legislatura, Angélica Pastor, del PSOE, i el seu equip de confiança referents a la gravació de converses mantingudes amb tercers sense el seu consentiment i el fet que aquests enregistraments acabassin en mans de jutges i fiscals, raó per la qual ha reclamat que "cessi en les seves funcions executives com a regidora de infraestructures i accessibilitat".

Sobre aquest aspecte, Mercedes Celeste ha afegit que actuacions com les de la regidora Angélica Pastor i el seu equip de confiança que han estat revelades aquesta setmana per la premsa local "han de ser reprovades sense dilació".

La portaveu popular a Cort ha apuntat que "des que hem tingut coneixement d'aquests fets a través dels mitjans de comunicació hem fet un acte de prudència i res-ponsabilitat i no ens hem pronunciat fins a conèixer les explicacions del batle José Hila", del PSOE.

Mercedes Celeste ha justificat la petició de PP com a conseqüència de "la postura adoptada pel batle Hila i la seva absoluta manca d'explicacions convincents i aclaridores sobre el que va passar, qui estava al corrent del que va passar, per què es va gravar a periodistes i per què es va passar aquest enregistrament a terceres persones".

En aquest sentit, ha assenyalat que "no podem consentir que l'única solució que el batle ofereix als ciutadans davant de fets tan greus com aquests siguin 'jo no puc fer més'. Sí senyor batle" -ha emfatitzat- "vostè pot fer molt més. Vostè ha de defensar i protegir a tots els funcionaris i treballadors de l'ajuntament, policies locals, bombers i a tots els ciutadans que mantinguin una relació en un moment o altre amb els seus regidors. Els ha de defensar i protegir la seva intimitat, ha defensar i protegir els seus drets".

Sobre aquest aspecte, la portaveu de l'PP a Cort ha afegit que Hila "ha d'explicar clarament què és el que va succeir, quantes gravacions existeixen, quines persones van ser les afectades, qui té coneixement d'aquests enregistraments, perquè es varen fer, per a què es van fer i qui les va ordenar".

Mercedes Celeste també ha reclamat dels grups polítics MÉS i Unides Ponem "una condemna ferma i contundent d'aquests fets" apuntant que "el seu silenci al res-pecte augmenta el convenciment que l'equip de govern de Cort coneixia i aprovava tàcitament aquesta manera tan poc ètica d'exercir la política".