PP Balears

El PP reclama al Consell una línia d’ajudes per a mantenir l'activitat dels escorxadors de Mallorca

• El Grup Popular en el Consell presentarà una moció en el Ple de demà per a “instar la presidenta Cladera a destinar una partida econòmica als escorxadors de Mallorca i garantir la subsistència de les explotacions ramaderes”

• El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha expressat “tot el seu suport i solidari-tat al sector ramader de les illes i d'Espanya” després de les desafortunades declaracions del ministre Garzón

El portaveu en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller ‘popular’ Pedro Rosselló i el regidor a l'Ajuntament de Manacor, Toni Sureda, han comparegut davant els mitjans de comunicació, per a “reclamar al Consell una línia d'ajudes perquè els escorxadors de Mallorca puguin mantenir la seva activitat i no hagin de tancar, com és el cas del de Manacor”.
En aquest sentit, el Grup Popular en el Consell, presentarà una moció en el Ple de demà per a “instar la presidenta insular Catalina Cladera a destinar una partida econòmica per a garantir la subsistència de les explotacions ramaderes de l'illa i donar continuïtat als escorxadors”.
Actualment hi ha 4 escorxadors a l'illa; un a Inca, un altre a Manacor, Felanitx i Palma. Galmés ha assegurat que “són totalment deficitaris i és impossible que amb l'activitat que tenen es puguin mantenir econòmicament, per això demanem al Consell que s'impliqui i faci un esforç per a mantenir-los oberts”.
A més, el popular ha afegit que “sense escorxadors a Mallorca, no hi hauria ramaderia, agricultura, ni carn local i importar el producte de la península sería inviable econòmicament pels costos derivats de la insularitat”.
D'altra banda, el portaveu ha aprofitat per a expressar “tot el seu suport i solidaritat al sector ramader de les illes i d'Espanya” després de les desafortunades i polèmiques declaracions del ministre Garzón criticant la qualitat de la carn.