PP Balears

El PP reclama al Consell l'ampliació del passeig entre El Toro - Santa Ponça aprovat amb l'Ecotaxa i paralitzat des de 2018

• El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, critica que “en 3 anys la institució in-sular no ha fet res” i es demana “on han anat a parar els doblers del projecte”

• Galmés lamenta que “molts projectes finançats amb l'Ecotaxa han desaparegut de la web on es podien consultar, la qual cosa demostra la falta de transparència del Consell i la voluntat clara d'ocultar la seva mala gestió”

• Recorda que “dels 10 projectes concedits a la institució insular per valor de 8,5 milions d'euros, només s’ha acabat un i altres tres estan en execució des de 2017”

El portaveu popular en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha denunciat, davant els mitjans de comunicació, “la paralització del projecte d'am-pliació del passeig entre El Toro-Santa Ponça des de 2018”. El projecte 'Camí del sud de Mallorca', contempla 5 quilòmetres més de via per a enllaçar els dos nuclis urbans “donant cohesió territorial al municipi”.

Es tracta d'un projecte finançat, en gran part, amb l'impost de turisme sostenible (ITS) per valor de més d’1,8 milions d’euros i “en 3 anys el Consell no ha fet absolutament res” ha manifestat Galmés. En aquest sentit, es demana “on han anat a parar els doblers”.

A més, s'ha mostrat sorprès que “molts dels projectes finançats amb l'Ecotaxa que la institució insular encara no ha executat han desaparegut de la pàgina web ‘illes sostenibles’ on es podien consultar”, la qual cosa demostra “la falta de transparència del Consell” i “la voluntat clara d'ocultar la seva mala gestió” ha assegurat. “Si han fracassat en l'execució de projectes de l'Ecotaxa que la presidenta insular Catalina Cladera doni la cara i deixi d'ocultar-ho”, ha afegit.

D'altra banda, el popular acompanyat per la portaveu a l'Ajuntament de Calvià, Luisa Jiménez i els regidors Rosa García, Antonio Alarcón i Loly Godoy, ha explicat que “aprofitant la falta de turisme aquests dos últims anys, a causa de la pandèmia, era un bon moment per a començar les obres ja que hagués generat ocupació”.

Amb tot, Galmés ha recordat que “dels 10 projectes concedits a la institució insular per valor de 8,5 milions d'euros, només s’ha acabat un i altres tres estan en execució des de 2017”. Entre ells, continuen paralitzats la recuperació de l’Olivar de la finca de Raixa, la compra del Castell d’Alaró que finalment ha estat cedit per l’Estat i, a dia d’avui, encara no s’ha fet efectiu o el projecte “Apadrina un molí”.