PP Balears

El PP reclama al Consell de Mallorca la compra i la rehabilitació urgent del Castell d'Alaró amb fons de l'Ecotaxa

• Els populars presentaran una moció en el pròxim ple sobre aquest tema

• Llorenç Galmés: “Fa anys que el Consell anuncia que el procés burocràtic per a l'adquisició dels terrenys està en marxa i passa el temps i l'operació continua sense tancar-se. Estem cansats de mentides i de cortines de fum de la presidenta Cladera”

El Partit Popular mostra la seva preocupació davant les informacions publicades avui, sobre la posada a la venda de la propietat privada del Castell d'Alaró i reclama a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la compra urgent de la finca a través de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). “No podem perdre una oportunitat única per a la qual des del 2017 ja es tenia previst finançament”, ha manifestat el portaveu popular en el Consell.

Galmés recorda que “la institució insular tènia previst comprar la finca en el 2020 però, arran del COVID, van decidir retirar la partida pressupostària per a destinar-la a les necessitats de la pandèmia” així i tot, lamenta que “amb els fons de l'Ecotaxa sí que van poder finançar un macroconcert de música. És una incoherència, no té sentit”, ha apuntat.

En aquest sentit, el popular critica la “falta de serietat” de la institució insular que “fa anys que anuncia que el procés de burocràtic per a l'adquisició dels ter-renys està en marxa i passa el temps i l'operació continua sense tancar-se. Estem cansats de mentides i de cortines de fum de la presidenta Cladera” a qui retreu “la falta de gestió i compromís en aquest assumpte. No s'entén tanta lentitud en tot aquest procés”.

D'altra banda, el popular ha anunciat que en el pròxim ple de la institució insular presentarem una moció per a instar al Consell que compri i rehabiliti el Castell d'Alaró perquè “no podem consentir que un monument històric com aquest es vagi degradant per la inacció del Consell. S'ha d'actuar de manera urgent perquè sinó la situació serà irreversible”.