PP Balears

El PP proposa un ‘xec familiar’ de 150 euros per nen per a compra de material escolar

• El ‘xec escolar familiar’ aniria dirigit a rendes mitjanes i baixes, de fins a 30.000€ anuals en declaració individual i 48.000 conjunta
• Els ‘populars’ demanen que el transport escolar sigui gratuït també a l'escola concertada
• El GPP registra un escrit oficial perquè el president del Parlament ordeni la retirada immediata del llaç col•locat per Més en les instal•lacions de la institució

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, juntament amb la diputada Nuria Riera ha registrat aquest dematí dues Proposicions No de Llei en matèria d'Educació en les quals s'insta al Govern a aprovar un Xec Escolar familiar de 150 euros per fill per a la compra de llibres i material didàctic, dirigit a les famílies de rendes mitjanes i baixes -fins a 30.000€ anuals en declaració individual i 48.000 conjunta- i a garantir el transport escolar gratuït, també als centres concertats.

El portaveu del GPP ha explicat que el ‘xec escolar familiar’ té un cost de 12 milions d'euros en total i pretén aconseguir progressivament la gratuïtat dels llibres de text, a més serà compatible amb el programa de reutilització de llibres i material didàctic que s'aplica actualment. El ‘popular’ ha recordat que “les famílies de Balears inverteixen el 2,8% de les seves despeses anuals en la volta a l'escola, la qual cosa suposa uns 903 euros de mitjana i la factura de la volta a l'escola a les Illes rondarà els 163 milions d'euros en total en el curs escolar 2019-2020”.

“Es tracta d'una mesura destinada a rendes mitjanes i baixes reals, no com les que acostuma a posar en marxa el Govern, que únicament es dirigeix rendes molt baixes, entorn dels 12.000 euros”, ha dit Company, i ha explicat que “a aquestes famílies hi ha que ajudar-les amb aquestes mesures i amb altres específiques, però també és necessari ajudar les famílies de rendes mitjanes amb iniciatives com la que avui proposem”.

En relació a la PNL perquè el transport escolar sigui gratuït també en centres concertats, el dirigent del PP ha destacat que afecta a un 40% dels estudiants de Balears. Per a Company es tracta d'una mesura “en pro de la igualtat de tots els alumnes que assisteixen a centres que subvenciona el Govern” i té un cost de 4 milions d'euros, “totalment assumible per la conselleria”. “Armengol parla molt d'igualtat, però no ho aplica als alumnes de Balears”, ha dit el portaveu, i ha afegit que “en el PP apostem per una educació de qualitat, amb igualtat d'oportunitats i per un sistema educatiu que s'ajusti als interessos i necessitats de cada alumne”.
En relació a les declaracions conseller March afirmant que ‘en els barracons també s'aprèn’, Biel Company ha assenyalat que “són unes declaracions impròpies d'un conseller d'Educació” i ha recordat que “el PSOE parla de barracons quan governa el PP i d'aules modulars quan governen ells”. “Al conseller March i a la presidenta Armengol, els hauria de fer vergonya que, havent gestionat amb 4.000 milions més, hagin estat incapaços d'eliminar 100 barracons a Balears” ha dit el portaveu i ha exigit que “Armengol i March solucionin el problema i si no que es traslladin ells als barracons, des d'on gestionaran igual de mal el Govern i l'àrea d'Educació”.

EL PP EXIGEIX LA RETIRADA DEL LLAÇ GROC COL•LOCAT PER MÉS Al PARLAMENT

D'altra banda, Biel Company ha anunciat que el GPP ha registrat aquest matí una sol•licitud perquè el president del Parlament, Vicenç Thomàs, ordeni la retirada immediata del llaç groc col•locat per Més en instal•lacions del Parlament. “Les institucions públiques han de ser neutrals, tots sabem el que significa el llaç groc i en un edifici públic no té cabuda”, ha dit el portaveu.

“EL PSOE NO TÉ PROJECTE PER A ESPANYA, SINÓ PROJECTE SÁNCHEZ”

Sobre la situació política nacional, el president del PP balear ha dit que “el PSOE no té un projecte per a Espanya, té un projecte Sánchez de caràcter personalista, en el qual poc importen els interessos de tots els espanyols” i ha recordat que “la inestabilitat i la paràlisi nacional ens afecta a tots, especialment a la situació econòmica del país”.