PP Balears

El PP presenta una esmena per a impulsar ajudes de fins a 6000 euros a la compra de vehicles elèctrics

• Els ‘populars’ proposen un Pla Renove que afavoreixi la mobilitat sostenible amb una dotació econòmica de 1,5 milions d'euros
• El PP aposta per avançar cap a les energies netes i els vehicles elèctrics “des de l'incentiu i no des de la prohibició”

El Partit Popular de les Illes Balears, a través del Grup Parlamentari Popular (GPP), ha presentat una esmena al projecte de pressupostos elaborat pel Govern Armengol per a impulsar la mobilitat elèctrica en vehicles particulars a través de la creació d'un Pla Renove Zero Emissions, que inclogui ajudes de fins a 6000 euros per a la compra de vehicles elèctrics.

En concret, el PP demana que es destini una partida de 1,5 milions d'euros a dotar aquest Pla per a afavorir la mobilitat sostenible. Els ‘populars’ consideren fonamental avançar cap a les energies netes i cap als vehicles elèctrics, si bé entenen que aquesta transició ha de dur-se a terme “amb totes les garanties i des de l'incentiu i no des de la prohibició del motor dièsel, com pretén el Govern Armengol”.

Per al Partit Popular, el Govern s'equivoca en anar contra els vehicles dièsel quan el problema són els vehicles antics, que són els que més contaminen. Per això i per a afavorir la política de l'incentiu, el GPP proposa la posada en marxa d'un pla per a incentivar la modernització del parc automobilístic de les illes, amb ajudes de fins a 6.000 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics o de 0 emissions.

La posada en marxa del Pla Renove respon a una proposta ja recollida en el programa electoral autonòmic del PP per a les eleccions del passat mes de maig i forma part del total de 367 esmenes parcials que el Grup Parlamentari Popular ha presentat als comptes del Govern per a l'any que ve.