PP Balears

El PP presenta esmenes per a incrementar en 2 milions les ajudes per a beques menjador i abaratir el preu dels menús escolars

• FAPA denúncia que 3.033 famílies han quedat excloses de les ajudes aquest curs per falta de dotació pressupostària
• Els grups de l'esquerra ja van rebutjar una iniciativa ‘popular’ al Parlament per a rebaixar a 5€ el preu mitjà dels menús en els menjadors escolars

El Partit Popular de les Illes Balears, a través del Grup Parlamentari Popular (GPP), ha presentat dues esmenes al projecte de pressupostos elaborat pel Govern Armengol relacionades amb les ajudes escolars de menjador i també per a abaratir el preu del menú en els menjadors dels centres educatius.

En concret, el PP demana que s'incrementi en un milió d'euros la quantia destinada a ajudes a les famílies amb les beques menjador. En aquest sentit, cal destacar que la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Mallorca i les de les altres illes han denunciat que, per a aquest curs, 3.033 famílies han quedat excloses de les ajudes de menjador per falta de pressupost i han recordat que ja el passat curs van quedar excloses 3.270 famílies. Segons denúncia FAPA, el problema no és el sistema de puntuació, com al•lega la conselleria d’Educació, sinó la falta de dotació pressupostària per a ajudar a totes les famílies que el necessitan.

El PP també demana que es destini un altre milió d'euros per a rebaixar el preu dels menús escolars en els centres de Balears, que són dels més cars d'Espanya, al mateix temps que es garanteixi la qualitat dels alimentos. El Grup Popular al Parlament ja va presentar, fa un mes, una iniciativa en la Cambra autonòmica, per a rebaixar el preu dels menjadors escolars de tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.

El preu mitjà del menú dels menjadors escolars és de 6,5 euros a Balears, quan en algunes comunitats, com Astúries o Canàries, és de 3,5 euros. Per això, des del PP es proposava un preu de 5€ per menú/dia/nin de manera genèrica i de 4 euros per menú/dia/nin en el cas de més de dos germans escolaritzats. La proposta va ser rebutjada per PSOE, Unides Podem i Més, els partits que donen suport al Govern presidit per Francina Armengol.

Etiquetes:

Parlament