PP Balears

El PP presenta 31 esmenes als pressuposts del Consell de Mallorca en matèria de mobilitat i carreteres per millorar la xarxa viària


• El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, qualifica els pressupostos “d'imprudents” i “irresponsables” i critica que “no reflecteixen la realitat que vivim”

• Llorenç Galmés: "Els pressuposts que presenta Cladera són una presa de pèl per als ciutadans d'aquesta terra"

El Partit Popular ha presentat una esmena a la totalitat al projecte dels Pressuposts Generals del Consell de Mallorca per al 2022 perquè “no reflecteixen la realitat que vivim”. El portaveu del PP a la institució insular, Llorenç Galmés, ha qualificat els pressuposts “d'imprudents” i “irresponsables” i ha expressat que “són una presa de pèl per als ciutadans d'aquesta terra”.

Galmés ha assegurat que "estam davant uns comptes irreals i excessivament electoralistes" prova d'això és "destinar més d'1,7 milions d'euros a partides de publicitat i propaganda".

Amb tot, el PP ha presentat 68 esmenes parcials, gairebé la meitat –31– en matèria de mobilitat i territori. En aquest sentit, Galmés ha lamentat que "per la manca del nou conveni de carreteres no s'executaran obres necessàries per fer més segura i fluida la xarxa viària de Mallorca". Ha destacat que "quedarà sense acabar el segon cinturó, els accessos a Palma, la ronda d´Inca, la d´Artà o la carretera de Llucmajor a Algaida".

"S'han perdut inversions per al 2022 per valor de 45 milions d'euros per la gestió nefasta de la presidenta Cladera", ha afegit el popular. A més, ha explicat que "el Pacte d’esquerres menteix amb el pressupost del departament, ja que en comptes de pujar, baixa i ho fa en 3'5 milions d’euros".

També s'han presentat 9 esmenes en matèria de Serveis Socials per incrementar, per exemple, els concerts amb entitats de menors, millorar l'aportació per a la segona fase de reforma de l'Hospici de Felanitx o una major prestació de la renta social garantida.

A més, s'han presentat 13 esmenes a l'àrea de Cultura, 7 en matèria de Medi Ambient, 4 de Promoció Econòmica, 3 de Turisme i 1 de Presidència.


ABSTENCIÓ A LA TRANSFERÈNCIA DE COMPETÈNCIES D'ORDENACIÓ TURÍSTICA

El portaveu del PP al Consell, Llorenç Galmés, s`ha mostrat "totalment d’acord amb el traspàs de competències en matèria d’ordenació turística" però denuncia que "està mal dotada econòmicament". Assegura que “Armengol només transfereix 684.000 euros quan el cost real de la competència són poc més de 3'4 milions d'euros” i critica, a més, que “basen els seus ingressos en hipotètiques sancions als ciutadans valorades en més de 1,8 milions d'euros”.


EN CONTRA DE LA PUJADA DE LES TARIFES DE TIRME

El PP ha votat en contra de la pujada de les tarifes d’incineració de Tirme. En aquest sentit, Galmés “ha demanat a l'equip de govern que faci un esforç addicional per congelar les taxes i així els ajuntaments puguin rebaixar el rebut del fems”.