PP Balears

El PP lamenta que Montero no s'hagi compromès a aprovar la part fiscal del REB "amb la qual abaixar impostos a ciutadans i empreses de Balears"

• El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, qualifica de "a priori raonable" els 110 milions acordats entre el Govern i el Govern central i adverteix que des del PP "estarem vigilants"

• Costa ha explicat que "si la presidenta hagués signat al 2018 l'acord amb el ministre Montoro, haurien arribat 360 milions a les Balears aquests quatre anys i no els 73 amb els quals avui se'ns compensa"

El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha valorat d' "una xifra, a priori raonable, els 110 milions" acordats entre el Govern i el Govern central pel factor de la insularitat del REB, però ha lamentat que l'acord entre la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, "no contempli el bloc de la fiscalitat del Règim Especial Balear (REB)". Es tracta d' "una variable molt important perquè és amb el que es podrien baixar impostos als ciutadans i a les empreses de Balears".

Sobre la xifra acordada de el factor d'insularitat, Costa ha avisat que "des del Partit Popular estarem vigilants, ja que la lletra petita és molt rellevant". A més, el portaveu del PP al Parlament ha incidit que "si la presidenta Armengol hagués signat el 2018 l'acord amb el ministeri d'Hisenda de Cristóbal Montoro, haurien arribat 360 milions a Balears en aquests quatre anys i no 73 amb els quals avui s’ ens compensa".

Amb tot, Toni Costa ha posat en valor que "des del Partit Popular hem fet tot el possible per aconseguir que el factor de la insularitat i la part fiscal del REB siguin una realitat el més aviat possible". "En aquest sentit, volem posar de manifest que 30 diputats de Parlament vàrem posar un recurs davant del Tribunal Constitucional per pressionar no només jurídica sinó també políticament". També, ha recordat que "des del PP vàrem posar en marxa tota una ofensiva, el mes d'agost, contemplant la interpel•lació a la ministra, la seva compareixença i una PNL de reprovació a la mateixa". "Avui ha dit Montero que és una pressió que no ha tengut el seu efecte i no ens importa, seran els ciutadans els que ho jutgin".

Etiquetes:

Parlament