PP Balears

El PP exigirà en el Congrés la devolució “immediata” dels 78 milions d'IVA que corresponen a Balears
• Els ‘populars’ han registrat una PNL en el Congrés després de la sentència favorable del Tribunal Suprem a la reclamació de la junta de Castella i Lleó de la liquidació de l'IVA de 2017

• Prohens lamenta que “mentre altres comunitats sí que van reclamar per via judicial el que els corresponia, Armengol va votar en contra de la proposta del PP perquè Balears també ho fes”

• “Quan Sánchez va arribar a la Moncloa, Armengol ens va dir que en Balears ens aniria millor, però la realitat és que no hi ha hagut un duo més perjudicial per als interessos d'aquestes illes”

La diputada nacional del PP, Marga Prohens, ha anunciat aquest dematí que, a través d'una Proposició No de Llei, el PP reclamarà en el Congrés la devolució immediata dels 78 milions d'euros de la liquidació de l'IVA de 2017 que li corresponen a les Illes Balears, d'acord amb la sentència del favorable del Tribunal Suprem a la reclamació de la junta de Castella i Lleó sobre aquest mateix tema.

Així, Prohens ha afirmat que “mentre Castella i Lleó va presentar en el seu moment un recurs per a defensar els interessos dels seus ciutadans i el pagament de les quantitats degudes pel Govern de Sánchez, la presidenta Armengol va votar en contra que Balears el reclamés per la via judicial, com proposava el PP”.

La diputada nacional ha apuntat que “en aquests moments la devolució dels 78 milions que corresponen a les illes, a més de ser de justícia, és més necessari que mai” i ha afegit que “Armengol ha passat del Madrid ens roba a estar callada quan és Sánchez qui ens roba, si prefereix ser la portaveu de Sánchez a defensar els interessos dels ciutadans de Balears, que reconegui que ha renunciat a ser la presidenta d'aquestes illes”.

Marga Prohens ha assenyalat que “avui veiem en premsa que el Govern central amenaça amb interposar un recurs d'inconstitucionalitat als comptes d'Armengol per la congelació del sou dels funcionaris, la qual cosa se suma a la dotzena de lleis en les quals el Govern de l'Estat veu motius d'inconstitucionalitat” i ha afegit que “si els 78 milions d'euros de la liquidació de l'IVA de 2017 fossin aquí, la presidenta del Govern no hauria de fer aquest tipus de trucs que després li tomben per a no pujar el sou als funcionaris o per a no fer front a molts altres compromisos”.

“Quan Sánchez va arribar a la Moncloa, Armengol ens va dir que ens aniria millor, però la realitat és que no hi ha hagut un duo més perjudicial per als interessos d'aquestes illes”, ha dit la ‘popular’ i ha apuntat que “la senyora Armengol ha renunciat a ser la presidenta de Balears per a ser la ‘recadera’ de Pedro Sánchez; veiem a una Francina Armengol molt valent en el Parlament i molt covard per a defensar els interessos d'aquesta terra a Madrid”.

PROPOSTA PER A TRIPLICAR EL PLUS D'INSULARITAT ALS FUNCIONARIS DE L'ESTAT EN *BALEARS

El PP demana que es tripliqui el plus d'insularitat que perceben els funcionaris de l'Estat que treballen a les Illes Balears, de manera que la quantia mitjana de la indemnització per residència passi de 74 euros mensuals a uns 215 euros mensuals. A Balears treballen uns 9.400 funcionaris de l'Estat.

Per a això, els diputats i senadors balears han presentat una iniciativa perquè el Govern de Sánchez tripliqui la partida destinada a aquest concepte en els PGE, passant dels 8M€ abonats en 2019 per aquest concepte fins als 24M€.

Per a la senadora María Salom, augmentar aquest plus és “una emergència que ha de resoldre's com més aviat millor” perquè “hi ha molts funcionaris que no estan disposats a assumir els sobrecostos de venir a les nostres illes i no volen venir a la nostra comunitat. Moltes plantilles no estan cobertes al 100% i hi ha molta rotació de funcionaris, poca estabilitat i fidelització, i això redunda en la qualitat del servei”.

Cal recordar que al desembre 2018 els diputats del PP de Balears ja van presentar una proposició no de Llei sol•licitant l'actualització de la indemnització per residència dels empleats del sector públic de Balears que va ser aprovada en el Congrés amb l'abstenció socialista i no obstant això, des de llavors el Govern de Pedro Sánchez neda ha fet per complir el donat el mandat per les Corts Generals. “Sánchez té temps per a la seva propaganda, per a les seves fantasies, per a enganyar-nos permanentment, però no per a actualitzar el plus dels funcionaris de l'Estat en Balears”, ha apuntat Salom.

Etiquetes:

Partido