PP Balears

El PP exigeix al Consell de Mallorca ajudes directes per al sector de l' Artesania


• El portaveu del Grup Popular ha visitat aquest dimecres un taller de siurells a Marratxí on s'ha reunit amb diferents representants del sector "per a valorar la seva situació actual"

• El Grup Popular durà aquest tema en el pròxim ple "perquè és un sector ferit greument per la pandèmia i que no ha cobrat encara les subvencions anuals que normalment es cobren a principis d'any"

• Jeroni Salom: "Una situació excepcional requereix de de-decisions excepcionals, no n'hi ha a bastament amb les subvencions de sempre, els artesans necessiten ajudes directes"

• Llorenç Galmés: "Cladera havia d'haver exigit que dels mil milions de Madrid hi hagués una partida específica directa per a l'Artesania"

El Partit Popular exigeix a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ajudes directes per al sector de l'Artesania. En aquest sentit, anuncia que el Grup Popular durà aquest tema en el pròxim ple "perquè és un sector ferit greument per la pandèmia i que no ha cobrat encara les subvencions anuals que normalment es cobren a principis d'any".

Es tracta d'un anunci que ha fet el portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que, juntament amb el conseller Jeroni Salom i la portaveu del PP de Mararatxí, Magdalena García, i el seu president, Xisco Ferrà, ha visitat aquest dimecres un taller de siurells a Marratxí on s'ha reunit amb diferents representants del sector "per a valorar la seva situació actual".

De fet, des del PP de el Consell es critica aquest "retard inadmissible" en el pagament "el que demostra la nefasta gestió de la institució insular en aquest sentit" i reclama que "les subvencions s'han de pagar tot d’ una es tengui l'autorització des d’ Intervenció, tal com tornarem a fer nosaltres en governar, no d'un any per l'altre".

El conseller popular Jeroni Salom destaca que "una situació excepcional requereix de decisions excepcionals, no n'hi ha a bastament amb les subvencions de sempre, els artesans necessiten ajudes directes".

Amb tot, Galmés recalca que "Cladera havia d'haver exigit que dels mil milions de Madrid hi hagués una partida específica directa per a l'Artesania". "No pot ser que la Direcció Insular d'Artesania estigui de braços plegats mentre hi ha tantíssims d'artesans que ja han tancat o estiguin a punt de fer-ho".

A més, Galmés demana més implicació de la presidenta Cladera a ajudar l'Artesania a la promoció i divulgació via Xarxes Socials i que no confongui a la gent a "voler fer creure que ajudant al Comerç ja ha complert amb l'Artesania perquè no és així. Els artesans requereixen d'ajudes diferenciades".