PP Balears

El PP exigeix a Armengol “menys màrqueting i més gestió” per a lluitar contra la pandèmia

• “Ara que Armengol no pot amagar-se darrere de Sánchez, queda en evidència la deficient gestió del Govern i la falta de previsió en la segona ona”
• “Mentre Canàries ha aconseguit que es facin PCR en origen com va proposar el PP balear, el Govern ha deixat que es perdés la temporada per la seva ineficàcia”

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha afirmat aquest matí en roda de premsa que “ara que la presidenta Armengol no pot amagar-se darrere de Sánchez, es posa de manifest la deficient gestió de la pandèmia del Govern” i ha afegit que “la presidenta és la màxima responsable de la salut pública a les illes i el que es constata és que la situació de la pandèmia està descontrolada, veiem molt decorat però molt poca gestió”.

Costa ha assenyalat “les fotos no impedeixen contagis ni reactiven l'economia, sinó gestió responsable i les mesures contundents. Avui per desgràcia, a Balears no tenim ni salut ni economia”. I en aquest sentit, el ‘popular’ ha explicat que “el PP tindrà una actitud de crítica constructiva en la compareixença de demà de la presidenta del Govern, al mateix temps que la mateixa actitud propositiva que hem tingut des de l'inici de la pandèmia” i ha recordat que “hem recolzat la immensa majoria dels decrets que el *Govern ha portat a la Cambra i hem realitzat propostes contínues per a lluitar contra la pandèmia i millorar la vida dels ciutadans, propostes que sempre han estat rebutjades per l'Executiu”.

Costa ha apuntat que “des de l'inici de la pandèmia demanem test massius a la població i la senyora Armengol poc menys que va riure de la nostra proposta. No obstant això, en aquesta segona ona s'ha vist obligada a realitzar cibatjes massius davant l'increment de contagis, que ja donem denunciat que són insuficients. No entenem com, per exemple, no s'estan fent proves a col•lectius com a professors, sanitaris i forces de seguretat”. “També demanem que es garantís que Balears era un destí segur i en la segona quinzena d'agost, lamentablement de va demostrar que ni ho era ni ho semblava. Avui hem conegut que Canàries ha aconseguit que es realitzin PCRs en origen per a salvar la seva temporada, proposta que aquí va realitzar el PP i el Govern ni tan sols va intentar, amb la fatal conseqüència d'haver perdut ja la temporada”.

A més, el portaveu adjunt ha recordat que “des del PP també vam proposar mesures per a salvar el teixit productiu i pal•liar la pèrdua de poder adquisitiu dels ciutadans de les illes i el Govern va votar en contra. Advertim la insuficiència de les ajudes a empreses i autònoms i continuem sense saber res”. “De cap manera compartim un pla de reactivació buit de contingut que no és més que més màrqueting fotos, però en res ajudarà a reactivar l'economia”.

“Unió sí per a impulsar mesures que millorin la vida dels ciutadans, però unió no per a continuar amb fotos, decorats i missatges buits que no revertiran la situació sanitària ni econòmica. Si volem combatre la pandèmia el Govern ha de gestionar més i fer-se menys fotos”, ha dit Toni Costa.

NI SALUT NI ECONOMIA EN BALEARS

A més, Costa s'ha referit a la “dramàtica situació sanitària, econòmica i social”. “Des del punt de vista sanitari, comptem amb una taxa de contagis elevadíssima, que no està controlada i des del Govern no s'aconsegueix que disminueixi de manera significativa. En termes de gestió i control de la situació sanitària i econòmica, Espanya se situa a la cua d'Europa i Balears a la cua d'Espanya”.

“Ens trobem davant la crisi econòmica més dura que probablement hem conegut, alguna cosa que avalen les xifres de l'atur i de caiguda del PIB. I des del punt de vista social, s'han incrementat els nivells de pobresa de manera alarmant mentre el Govern contínua sense adoptar mesures contundents”, ha dit el portaveu adjunt i ha afegit que “demà li preguntarem a la presidenta si creu que es podria haver pal•liat aquesta situació en la segona ona de la pandèmia. Des del PP considerem que ha faltat previsió i que sí que es podien pal•liar els danys, ja que si altres països i regions ho han fet millor, aquí també es podia haver fet”.