PP Balears

El PP durÓ al pr˛xim ple del Senat la part fiscal del REB per a compensar la insularitat de Balears

Ľ Tal com va anunciar Javier Maroto en la seva visita a Palma, el Grup Popular a la cambra alta ha introdu´t en l'ordre del dia de la sessiˇ de dimecres que ve la proposiciˇ de llei amb els avantatges fiscals previstes per al rŔgim especial

l Partit Popular durÓ a votaciˇ al pr˛xim ple del Senat la part fiscal del RŔgim Especial de Balears (REB) per compensar els sobrecostos de la insularitat a l'arxipŔlag. Tal com va anunciar el portaveu de la formaciˇ a la cambra alta, Javier Maroto, en la visita el passat mes de setembre a Palma, el Grup Popular al Senat ha introdu´t en l'ordre del dia del pr˛xim ple com la seva primera iniciativa legislativa de l' actual perÝode, la proposiciˇ de llei amb els avantatges fiscals previstes en el rŔgim especial. Amb aquesta iniciativa, el Senat debatrÓ i votarÓ dimecres que ve l'aprovaciˇ de la part fiscal del RŔgim Especial.

La proposiciˇ de llei inclou avantatges fiscals per a beneficiar mÚs de 40.000 empreses i 70.000 aut˛noms de l'arxipŔlag, amb deduccions a la inversiˇ i un rŔgim especial fiscal per a productors industrials i agraris, i que tenen l'objectiu de compensar els sobrecostos que afronten les empreses de les illes i garantir aixÝ la seva competitivitat.

Es tracta del mateix text presentat pel president del Govern central, Pedro Sßnchez, i per la presidenta de Govern, Francina Armengol, i aprovat com a projecte de llei en Consell de Ministres el febrer de 2019, que, per˛ dur des de llavors pendent de tramitaciˇ. El senador auton˛mic JosÚ Vicente MarÝ, que serÓ l'encarregat de defensar la iniciativa, va registrar a l'octubre de 2020 el text com a proposiciˇ de llei per agilitar la seva tramitaciˇ desprÚs d'un any i mig de demora i donar l'oportunitat a tots els grups de tirar-lo endavant i compensar d'una vegada els sobrecostos de la insularitat a Balears.

La presidenta de el Partit Popular de Balears, Marga Prohens, reclama l'aprovaciˇ de les mesures fiscals del REB per a la seva entrada en vigor l'1 de gener de 2022, tal com ha defensat la formaciˇ en les diferents institucions. De fet, a iniciativa dels populars, el Parlament va aprovar a finals de setembre una proposiciˇ no de llei en la qual es va instar el Govern a aprovar aquestes mesures abans de 2022.

Etiquetes:

Senado