PP Balears

El PP denuncia que Hila consumirà el seu primer any de govern sense dotar als bombers del camió autoescala

• Critica que la “paràlisi i ineficàcia” del batle de Palma ha impedit des de fa 5 mesos licitar novament la compra d’un vehicle demanat pel Cos des de la passada legislatura

El Grup Popular a l'Ajuntament de Palma, a través del regidor David Díez, ha denunciat avui que "la paràlisi" del pacte d'esquerres "farà que el batle socialista José Hila consumeixi el seu primer any de legislatura sense aconseguir que arribi a el parc de Son Malferit el camió autoescala que els Bombers de Palma duen reclamant des de la passada legislatura”.

Això és així perquè, segons denuncia Díez, "la ineficàcia de Hila" ha impedit licitar de nou el concurs per a la compra del camió autoescala després que fa 5 mesos es conegués que l'empresa adjudicatària no complia amb els plecs. "Des de llavors, el govern d'esquerres, que en el seu moment va dir que el camió ja s'havia adquirit, no ha donat cap passa per posar en marxa una nova licitació el procés de la qual dura entre 6 i 7 mesos", ha criticat Díez.

Per al regidor popular aquest vehicle "és especialment necessari després que el autoescala més modern dels bombers estigui actualment fora de servei com a conseqüència d'un accident laboral per la qual cosa les emergències s'han d'atendre amb unitats amb una antiguitat superior als 30 anys i sense cinturons de seguretat, com ha passat aquesta setmana en un incendi a Marratxí".

El regidor popular afegeix que els problemes en la flota de vehicles s'estenen a altres 6 unitats el sistema d'arrencada ràpida dels quals està avariat, "pel que poden tardar fins a 4 minuts en posar-se en marxa quan són requerits per a una emergència, amb el lògic risc que comporta aquest retard".

Denúncia, a més, que mentre Hila "sí que té doblers per augmentar en un 170% el nombre d'alts càrrecs, ha estat incapaç, amb 200 milions d'euros més, de dotar el Cos de bosses hermètiques ni rentadores/assecadores per transportar i descontaminar els elements que hagin pogut estar exposats a químics o cancerígens durant una emergència, de manera que s'incompleix la legislació vigent".

Finalment, reitera l'existència d'errors en les velles emissores usades pels bombers i que tant els equips de respiració com les màscares "estan al límit amb les seves da-tes de caducitat mentre les noves duen anys emmagatzemades en una habitació del parc de Son Malferit".

És per això que el PP reclama a l'equip de govern d’Hila que "es decideixi d'una vegada per totes a atendre" sense més demora "el Pla de Mesures Urgents presen-tat pels bombers el passat mes de maig i que el PSOE es va negar a signar ja que "l'escenari actual és de risc cert tant per als bombers com per als propis ciutadans