PP Balears

El PP denuncia que el curs escolar arrenca amb un centenar de barracons i acusa Armengol d’incomplir la seva promesa d’invertir en nous centres

• La diputada Núria Riera alerta que les classes comencen “amb un terç manco de professorat extra” i que s’ha perjudicat a l’escola concertada en el repartiment dels pocs professors de reforç que queden

La diputada popular Núria Riera ha acusat avui a el Govern de Francina Armengol d'haver incomplert la seva promesa d'invertir en la construcció de nous centres escolars a Balears durant els darrers sis anys, el que té com a conseqüència que el curs 2021-22 "arrenca amb un centenar de barracons".

En la compareixença del conseller d'Educació, Martí March, d'avui dematí al Parlament de les Illes Balears, Riera ha apuntat que l'incompliment del govern d'esquerres ha desembocat en la "lamentable situació d'Eivissa", on no s'ha fet el nou institut, o en la manca dels col·legis compromesos durant la passada legislatura en Campos, Mancor, sa Pobla o s'Arracó, entre d'altres indrets, on els alumnes hauran de seguir les classes en barracons.

La diputada popular també ha criticat que el nou curs s'iniciï amb retallada en el nombre de professors i amb la "improvisació" institucional, que provoca que mil docents no s'hagin incorporat als seus respectives centres fins avui o no ho facin fins entrat el curs, "de manera que ni han pogut preparar l'arribada de l'alumnat ni organitzar ni planificar les classes". Així, ha considerat "lamentable" que Balears sigui una de les comunitats que "no ha mantingut els docents de reforç per la pandèmia encara que el curs comenci amb grans restriccions" i que "els pocs que es mantenen s'han repartit amb sectarisme i discriminació" en perjudici de l'escola concertada. Tot això, ha apuntat, fa que el nou curs arrenqui "amb un terç menys de professorat extra pel que fa a l'any passat".

Aquest fet també afecta d'una manera especial als nins amb necessitats específiques, "molts dels quals es van quedar sense suport educatiu per la pandèmia perquè els professors havien d'exercir com a tutors dels nous grups". Per això, Riera s'ha demanat "quants nins es queden aquest curs sense personal de suport?".

Pel que fa a les ràtios d'alumnat, Riera ha lamentat que el Govern no hagi concretat la màxima d'alumnes en cada etapa tant a l'escola pública com a la concertada i ha recordat que "l'associació de directors d'infantil i primària ha alertat que reduir les ràtios és molt complicat perquè falten professors i espais".

Tot això, ha tancat Riera, és conseqüència que Balears, després de sis anys de govern d'esquerres, "segueix amb una inversió educativa inferior a la mitjana nacional" en matèria d'infraestructures, plantilla de docents, atenció educativa a nins amb necessitats específiques i tecnologia a les aules.

Etiquetes:

Parlament