PP Balears

El PP demana la “dimissió inmediata” de la consellera de Salut en concloure que sabia de la intervenció del director de l’IB-Salut a les oposicions de la seva filla

• El portaveu popular demana la dimissió de la consellera denunciant que “és copartícip i tan responsable d’aquests fets com el senyor Juli Fuster”

• Toni Costa: “Per les respostes que ens ha donat, s’ha constatat que sabia que la filla i el gendre del senyor
Fuster es presentaven a les oposicions, vostè ho sabia”

El portaveu del Partit Popular al Parlament, Toni Costa, ha demanat avui la “dimissió immediata” de la consellera de Salut, Patricia Gómez, després d'haver escoltat les seves explicacions sobre la intervenció del seu marit i ja exdirector general del IB-Salut, Juli Fuster, en les oposicions de la seva filla, avui en la seva compareixença al Parlament. “Per les respostes que ens ha donat, s'ha constatat que vostè sabia que la filla i el gendre del senyor Fuster es presentaven a les oposicions. Li hem preguntat si coneixia el procés i ens ha dit que sí, que ho havien tractat en converses, per tant ho sabia”, ha conclòs el portaveu dels populars: “No tenim un altre remei que demanar la seva dimissió immediata com a consellera perquè vostè va ser copartícip i és vostè tan responsable d'aquests fets com el senyor Fuster”.

“Li hauré de formular preguntes que li he de confessar que m’incomoda molt haver-les de fer i entenc que també la incomodaran, però és una situació que vostè va assumir quan va decidir nomenar el que era la seva parella sentimental, el senyor Juli Fuster, com a director de l’IB-Salut”, ha avisat Costa prèviament a la formulació de les seves preguntes a la consellera de Salut, en les quals li ha demanat si tenia coneixement que la filla i el gendre de Fuster es presentaven a unes oposicions, les resolucions de les quals van ser signades pel mateix Fuster, així com si ella li va instar a abstenir-se del procés per a no vulnerar el Codi Ètic.

Després d'escoltar les respostes de la consellera, el portaveu del Partit Popular ha lamentat que “l no són convincents” ni “creibles”. “Per les respostes que ens ha donat, s'ha constatat que vostè sabia que la filla i el gendre del senyor Fuster es presentaven a unes oposicions. Li hem preguntat si coneixia el procés i ens ha dit que sí, que ho havien tractat en converses, per tant ho sabia”, ha replicat Costa a la consellera.

“Per tant, de la mateixa manera que des del primer moment vàrem demanar la dimissió del senyor Juli Fuster com a única sortida, després d'haver esperat les seves explicacions i després d'haver-la escoltat avui, no em queda un altre remei que demanar-li la seva dimissió immediata o cessament com a consellera de Salut del Govern per part d’Armengol, perquè vostè va ser copartícip d'aquests fets i és tan responsable com el senyor Juli Fuster”, ha conclòs el portaveu del Partit Popular.