PP Balears

El PP demana la compareixença de Fina Santiago en comissió per a informar sobre les actuacions impulsades des de la seva àrea en la crisi del coronavirus

• Els ‘populars’ volen saber si hi ha hagut la previsió, diligència i organització necessària en les actuacions
• Registra una bateria de preguntes sobre les actuacions realitzades en els centres de la Fundació S’Estel, el Consorci Aprop, les residències de Tercera Edat, les entitats del Tercer Sector i el centre Mater Misericordiae


El Grup Parlamentari Popular ha registrat aquest matí una sol•licitud de compareixença urgent de la consellera Fina Santiago en la comissió d'Assumptes Socials del Parlament per a donar compte de les mesures i actuacions dutes a terme en la seva àrea en relació a la crisi del coronavirus.

Per al Partit Popular resulta fonamental que Santiago expliqui totes les actuacions realitzades des del mes de febrer i a partir de l'estat d'alarma en els centres de menors de la Fundació S’Estel, en els centres persones amb discapacitat psíquica profunda gestionats pel Consorci Aprop, on l'UME ha hagut de realitzar labors de desinfecció recentment; en les residències de la Tercera Edat, en centres concertats del Tercer Sector i en el centre Mater Misericordiae. Atès que gran part dels usuaris d'aquests centres es troben dins dels col•lectius de risc, el PP ha sol•licitat la presència de la consellera en comissió per a explicar primera mà de les mesures de prevenció i les actuacions realitzades i poder conèixer si hi ha hagut la previsió, diligencia i organització necessària.

SOL•LICITUD D'INFORMACIÓ SOBRE FUNDACIÓ S’ESTEL I CONSORCI APROP

Així, el GPP ha registrat una bateria de preguntes sobre el nombre de màscares, guants, gels hidroalcohòlics i ulleres protectores s'han distribuït en els diferents centres de la Fundació S’Estel. També s'ha preguntat el nombre de tests realitzats; el nombre de treballadors i usuaris que han hagut de ser aïllats i la freqüència amb la qual els interns han pogut establir contacte amb els seus familiars per videoconferència. Les mateixes qüestions han estat registrades en relació als centres gestionats pel Consorci Aprop.

SOL•LICITUD D'INFORMACIÓ RESIDÈNCIES TERCERA EDAT I ENTITATS DEL TERCER SECTOR

En relació a les residències de la Tercera Edat gestionades pel Govern, el PP ha preguntat pel detall dels EPIs repartits, així com el nombre de màscares, guants i gels hidroalcohòlics s'han distribuït. Els populars també han sol•licitat conèixer la quantitat de tests realitzats, el nombre de positius, el nombre de treballadors i usuaris que han estat aïllats, quants usuaris han necessitat ingrés hospitalari i a quins centres se'ls ha derivat. També s'ha sol•licitat saber amb quina freqüència els usuaris han pogut tenir contacte amb els seus familiars mitjançant videoconferència. D'altra banda, s'ha sol•licitat informació sobre el material sanitari repartit en les entitats concertades del tercer sector, així com les activitats que s'han suspès i les que s'han mantingut durant l'estat d'alarma.

SOL•LICITUD D'INFORMACIÓ MATER MISERICORDIAE

Finalment, el Grup Parlamentari Popular ha registrat també una bateria de preguntes escrites sobre el centre Mater Misericordiae sol•licitant conèixer el nombre de guants, ulleres protectores, màscares i gels hidroalcohòlics distribuïts entre els treballadors el mes de febrer, març i a partir de l'estat d'alarma; quins serveis s'han mantingut, quants treballadors han acudit a treballar des del 13 de març i quants usuaris han acudit al centre; quants tests s'han realitzat a treballadors i usuaris i quants han donat positiu; quants treballadors i usuaris han hagut d'estar aïllats en quarantena i en el cas d'aquests últims, quants han requerit ingrés hospitalari i en quines dates.