PP Balears

El PP demana al Govern que permeti que les empreses vacunin als seus treballadors i que els turistes puguin vacunar-se en Balears

• Toni Costa qualifica la campanya de vacunació en Balears de “fracàs absolut” i “pèssima gestió” del Govern Armengol

• Afirma que “és incomprensible que sent els darrers d'Espanya en vacunació, la senyora Armengol no es deixi ajudar pel sector privat”

• “Des del PP ja hem dit en nombroses ocasions que la vacunació és el passaport a la normalitat i a una temporada turística llarga i tranquil•la”

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha valorat la campanya de vacunació en Balears i ha demanat al Govern que permeti que les empreses privades vacunin als seus treballadors i que els turistes desplaçats Balears puguin rebre la vacuna a les illes.

Costa ha apuntat que “segons les dades del ministeri, Balears ocupa la penúltima posició quant a primera dosi administrada, només per davant de Melilla i l'última posició quant a pauta completa, amb un 21,3% de la població immunitzada. Per tant, som l'última comunitat autònoma d'Espanya en grau d'immunització”.

El portaveu adjunt del GPP ha afirmat que “des del PP ja hem dit en nombroses ocasions la vacunació és el passaport a la normalitat i a una temporada turística llarga i tranquil•la. Pel que portem mesos demanant que s'acceleri la vacunació. Mai podrà dir la senyora Armengol que no estava avisada”

Així, Costa ha assenyalat que “amb les dades actuals, podem qualificar la campanya de vacunació en Balears d'un fracàs absolut i una mala gestió del Govern Armengol” i ha recordat que “des del PP li demanem a la presidenta del Govern que es posessin tots els recursos per a la vacunació i el van rebutjar. Li demanem que prioritzessin la vacunació en zones turístiques com han fet altres països europeus i ens va ignorar. I li demanem que es vacunés als treballadors del sector turístic i tampoc va fer res”.

“Avui li demanem a la senyora Armengol que igual que fan comunitats com Andalusia, Madrid, València, Navarra, Galícia, Cantàbria, la Rioja i Castella Lleó; Balears pugui vacunar als turistes desplaçats. Necessitem ser un destí segur i donar les màximes facilitats als turistes que ens visitin aquesta temporada”, ha dit el ‘popular’.

“També el demanem a la presidenta del Govern que les empreses puguin ajudar a accelerar el procés de vacunació és les illes. És insòlit que sent els últims d'Espanya, Armengol no es deixi ajudar”, ha apuntat el diputat del PP.

EL PP PRESENTA UNA QUEIXA DAVANT LA MESA DEL PARLAMENT PELS INSULTS D’YLLANES Al GRUP POPULAR

D'altra banda, Costa s'ha referit al “episodi lamentable” protagonitzat ahir pel vicepresident Yllanes, quan va insultar al Partit Popular durant la pregunta del diputat Sebastià Sagreras i ha anunciat que el seu grup ha presentat una queixa a la Mesa del Parlament en relació a la desafortunada actitud del vicepresident del Govern.

“El senyor Yllanes busca protagonisme davant la seva incapacitat per a gestionar les competències que té atribuïdes en el Govern. La seva gestió és inexistent i aparentment aquesta és la seva manera de buscar protagonisme, a través de l'insult, d'una manera lamentable i deplorable”, ha dit el ‘portaveu adjunt del GPP.

Així mateix, el diputat del PP ha afirmat que “és clar que el senyor Yllanes no pinta res en el Consell de Govern, la senyora Armengol i el senyor Negueruela li passen per davant i és evident que no és capaç de buscar un espai si no és mitjançant l'insult” i ha afegit que “amb la seva actitud, posa en evidència l'autoritarisme i la supèrbia del *Govern i es constata que en el Consolat estan molt nerviosos”.

Finalment, Costa ha apuntat que “episodis com el d'ahir donen una desastrosa imatge de la política i del debat parlamentari, davant uns ciutadans que contemplen estupefactes el circ polític protagonitzat pel vicepresident” i ha afegit que “el senyor Yllanes no dictarà cap sentència en el Parlament, perquè els únics que ho fan són els ciutadans en dipositar el seu vot en les urnes”.