PP Balears

El PP demana a Armengol que enlloc de retallar el salari dels empleats públics redueixi a la meitat el nombre de càrrecs polítics

• Fuster critica "la hipocresia" de la presidenta, que "ha passat d'aplaudir als funcionaris a negar-los una actualització salarial"
• "Amb aquesta decisió, les Balears es converteix en l'única comunitat autònoma que retalla salaris als empleats públics"

El Partit Popular considera que la mesura de Govern de retallar un 2% el salari als seus 34.000 treballadors públics demostra "la hipocresia de la presidenta Armengol", que ha passat "d'aplaudir als treballadors públics a negar-los una actualització salarial" que hauria d'estar aplicant des del gener en virtut de l'acord assolit el 2018 entre el Govern presidit llavors per Mariano Rajoy amb els sindicats. "Amb aquesta decisió, les Balears es convertirà en l'única comunitat autònoma que retalla salaris als empleats públics", lamenta el secretari general de PP, Toni Fuster.

"Si l'única justificació que dóna el Govern per retallar el salari als treballadors públics és estalviar 36M € per a contractar més personal en Sanitat i Educació, des del PP proposem que en lloc de retallar als funcionaris, retallin a la meitat el nombre de assessors i càrrecs polítics, que en els 5 anys de presidència Armengol s'han incrementat de 122 a 231", apunta el secretari general de la formació.

La mesura anunciada ahir amb 'agosticitat i traïdoria’ als sindicats en la Taula General de l'Empleat Públic, tot just unes hores abans de la seva aprovació en Consell de Govern i negant-se a qualsevol negociació," demostra el cinisme i el tarannà del Govern", segons Fuster. La mesura suposa la retallada en un 2% dels complements autonòmics que perceben els treballadors públics, com a carrera professional, productivitat o de destinació i de, aquesta manera, neu-tralitzar la pujada de l'2% en les retribucions bàsiques de tots els empleats de les administracions públiques decretada per l'Estat al gener, en virtut de l'acord signat pel Govern de Mariano Rajoy i els sindicats en 2018 per a l'actualització dels salaris dels funcionaris.

Fins ara, Extremadura i Comunitat Valenciana eren les úniques que encara no havien aplicat la pujada de l'2%, però la primera ha anunciat que ho farà abans de final d'any i la segona, en la nòmina de novembre amb caràcter retroactiu. En cap cas s'han plantejat retallades dels complements autonòmics, com farà el Govern balear, de manera que els treballadors públics de la nostra comunitat "seran els únics a tot Espanya que veuran retallats els seus drets".

"Armengol sempre ha dit que mai retallaria drets als empleats públics i ara, amb l'excusa de la crisi de la COVID19, agafa les tisores per baixar els salaris dels treballadors públics quan, si alguna cosa necessiten els empleats públics, és un recolzament i un reconeixement al seu treball, dedicació i sacrifici que han realitzat durant la situació provocada per la pandèmia ", apunta Fuster. Per això, demana a la presidenta "menys aplaudiments i més complir amb els acords acordats en les diferents taules de negociació".

Etiquetes:

Parlament