PP Balears

El PP del Consell de Mallorca demana explicacions per la falta de climatització a residències i centres de dies

• La residència la Bonanova o el centre de dia l'Hospici de Felanitx registren altes temperatures per falta d'aire condicionat
• Galmés: "Ja en el seu moment, vàrem advertir que 70.000 euros per a manteniment i inversió eren insuficients"

El portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat, aquest dijous, que demanarà explicacions al Pacte de la institució insular per la falta de climatització a residències i centres de dia de l’ illa. Per Galmés "després de quatre anys de Pacte és incomprensible que ara vagi la presidenta Cladera per fer-se la foto a la Bonanova i anunciï que solucionarà el problema. O no hi era el PSIB-PSOE al Pacte amb MÉS i Podem la passada legislatura?, s'ha demanat irònicament el portaveu popular.

Amb tot, Llorenç Galmés anuncia un seguiment rigorós del tema "perquè les nostres persones grans no poden estar patint la insensatesa de l'esquerra". En aquest sentit, ha explicat que "ja en el seu moment; en el debat de pressupostos, des del Partit Popular vàrem advertir que 70.000 euros per a manteniment i inversió eren insuficients per a una residència com és la Bonanova però com que no ens varen fer cas ara passa el que passa".

El portaveu del Grup Popular al Consell argumenta que "el normal és que la partida per a manteniment i inversió en residències com aquesta sigui d'entre 500 mil i 700 mil euros; és un despropòsit el que han fet". A més, Llorenç Galmés recorda que per la residència de Felanitx, Miquel Quetgas, la partida és de 47.000 euros, per a la residència Huialfàs de Sa Pobla de 37.500 euros i per a la d'Oms / Sant Miquel és de 77.000 euros ". "Són partides que, com ja vàrem exigir la passada legislatura, s'han d'ampliar urgentment perquè la gent gran estigui en una adequades i òptimes instal•lacions", conclou.