PP Balears

El PP de sa Pobla demana a l' Ajuntament un Pla de Regulació del Trànsit a la zona d’ escoles i del polígon de Can Peu Blanc

• El Partido Popular ho durà al ple de dia 15, defensant al respecte, “que s'hi posin els recursos humans i tècnics necessaris per a millorar la seguretat”

• Violeta Rodríguez: “sa Pobla requereix d' aquest pla atès l' augment d’ alumnat i de vehicles que circulen per la zona”

El Partit Popular de sa Pobla demana a l’equip de govern de l' Ajuntament que iniciï l’estudi i redacció d’un Pla de Regulació del Trànsit de les zones properes i als accessos del futur nou CEIP, de l’I.E.S Can Peu Blanc i del polígon industrial de Can Peu Blanc.

En aquest sentit, defensa “que s’implantin les mesures de seguretat viària, els mitjans humans que es requereixin, es modifiqui la circulació a partir de les necessitats que s’analitzin i s’augmenti la senyalització de les zones indicades, tal i com s’indiqui en el nou Pla de Regulació del Trànsit per tal d’aconseguir la seva correcta i immediata aplicació”.
La portaveu del Grup Popular Municipal, Violeta Rodríguez, en destaca que “sa Pobla requereix d’ aquest pla atès l’ augment d' alumnat I de vehicles que circulen per la zona”. Així, en la moció s'argumenta que “des de fa uns anys enrere, a sa Pobla s’està produint un augment constant d’alumnes a escolaritzar. De fet, ja son varis els CEIP del nostre municipi que s’han vist obligats a crear noves línies per suportar l’augment de l’alumnat que s’està esmentant, cosa que implica directament un increment del trànsit als voltants i als accessos dels mateixos, tant de vianants com de vehicles”.
“Pel que fa als vianants, cal dir que molts dels alumnes que es dirigeixen i surten de les escoles han de transitar per les voreres i carrers del municipi, estant diàriament en perill pel gran nombre de vehicles que al mateix moment circulen en direcció a les escoles. A més, cal tenir en compte que el gran nombre d’alumnes a les escoles implica a la vegada un augment dels familiars que els acompanyen, el que provoca que les zones properes a les escoles tinguin molts de vianants en hores punta.
Per altra banda hi trobem una gran afluència de vehicles que accedeixen a davant els accessos de les escoles per acompanyar els alumnes, fet que augmenta i s’agreuja els dies de mal temps, els quals els embossaments de cotxes i el perill front els vianants augmenta substancialment”.

I afegeix que “tots nosaltres som coneixedors de la futura construcció d’un nou CEIP al nostre poble, així com també som conscients de la ubicació d’aquest al darrera d’un polígon industrial, polígon que de cada vegada més està veient incrementada la seva activitat i el trànsit de vehicles, tant lleugers com pesats, pel carrer que el forma i que comparteix accés amb el CEIP. A més, el nou CEIP compartirà també accés amb l’I.E.S Can Peu Blanc, el qual només disposa d’un accés amb un camí de doble sentit i una vorera a un únic costat”.

“Des del Partit Popular de sa Pobla ja hem rebut nombroses queixes i crítiques pel que fa al funcionament actual del trànsit en els períodes punta d’entrada i sortida a la zona indicada, problemàtica que considerem que requereix una actuació conjunta i integral abans de la construcció de la nova escola per tal d’evitar el col·lapse viari i posar en perill la seguretat dels vianants i conductors de la zona, ja que el nombre de vehicles i alumnes que hi circularan anirà en constant augment”, conclou Rodríguez.

Etiquetes:

Part Forana