PP Balears

El PP de Palma proposa a Cort la planificació d’una oferta d’activitats físiques i esportives per al benestar de tota la família

• El regidor David Díez planteja l’elaboració d’un programa d’activitats adaptat a la situació d’alerta sanitària per a fomentar la práctica de la marxa, el jogging i el ciclisme en espais a l’aire lliure de l’entorn urbà

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma, per mitjà del regidor David Díez, instarà l'equip de govern a la implementació d'una oferta d'activitats físiques i esportives promocionada i gestionada des de l'Institut Municipal de l'Es-port a partir de l'any que 2021, basada en l'exercici físic en zones a l'aire lliure de l'entorn urbà, dissenyat i desenvolupat pels professionals municipals, entre les quals s'inclogui caminar, córrer i la pràctica del ciclisme.

Per a això, sol·licitarà el disseny d'un programa dirigit a infants, joves, adults i sèniors per practicar marxa lleugera adaptada a cada grup d'edat, establint circuits pròxims a l'entorn de l'poliesportiu municipal de referència i alternant, sempre que sigui possible, la marxa per asfalt i per parcs i jardins. En aquest sentit, també es pot incloure en aquesta activitat, i quan les autoritats sanitàries ho permetin, la pràctica d'exercici suau en els parcs preparats per a gent gran.

D'altra banda, Díez recorda que la pràctica del jòguing, molt estesa actualment, necessita d'un aprenentatge i d'un seguiment per part d'experts per a la seva correcta execució i prevenció de dolors musculars i lesions. Per això, la formació proposa incloure aquesta activitat en l'oferta de l'IME perquè pugui ser un exercici dirigit, segur i adaptat a diferents grups d'edat.

Finalment, el regidor popular planteja que, gràcies al bon clima que gaudim la major part de l'any, la pràctica del ciclisme és una activitat molt arrelada. Per això, proposa a l'equip de govern la implantació d'un programa des de l’IME per a diferents edats, per al foment d'aquest esport i de l'hàbit de l'ús de la bicicleta a la nostra ciutat. Díez sosté que, al tractar-se d'una activitat dirigida per professionals, també s'inclou un factor molt important i és el de la seguretat viària, ja que els usuaris d'aquest programa tindran l'oportunitat d'aprendre la forma de circular en bicicleta per la ciutat, garantint la seva pròpia seguretat i la dels vianants, sobretot entre els més joves.